Jutgen el piròman que va provocar un incendi entre Sant Feliu i Sta. Cristina el 2010

Jutgen el piròman que va provocar un incendi entre Sant Feliu i Sta. Cristina el 2010

Segons Informa Radio Sant Feliu El fiscal demana que s’interni en un centre psiquiàtric un home de 49 anys, Rafael M.C., que a finals d’agost del 2010 va provocar un incendi en una zona boscosa situada entre Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro. L’acusat va calar foc a uns matolls i les flames es van estendre ràpidament pels pins i les alzines sureres del paratge. La ràpida intervenció dels Bombers, que van arribar a mobilitzar fins a vuit vehicles, va permetre sufocar l’incendi quan només havia cremat 100 metres quadrats. El fiscal imputa al processat un delicte d’incendi forestal i li estima una eximent incomplerta d’alteració en la percepció perquè, aleshores, estava greument enganxat a l’alcohol.

L’incendi forestal al paratge del Baix Empordà va tenir lloc el 27 d’agost del 2010. Segons recull l’escrit del fiscal, pels voltants de les dotze del migdia, l’acusat, Rafael M.C., va calar foc a una zona boscosa on hi havia “herbes, matolls, pins i alxines sureres”, situada a l’antiga carretera que uneix Santa Cristina d’Aro amb Sant Feliu de Guíxols.a calor i el vent van fer que les flames es comencessin a estendre amb facilitat, i van obligar a mobilitzar vuit vehicles d’extinció i 22 Bombers per poder apagar el foc. Els Bombers van necessitar unes sis hores i mitja fins que van poder donar per extingit l’incendi. La ràpida intervenció dels Bombers va permetre que les flames no anessin a més i es cremessin només 100 metres quadrats.Segons recull el fiscal, aleshores el piròman patia “un alcoholisme crònic important en fase de descompensació”, a conseqüència de la seva addicció a la beguda. Per això, en el moment de calar foc als matolls, el ministeri públic indica que Rafael M.C. tenia “greument alterades les facultats intel·lectives i el control dels impulsos”.

L’acusat va ser detingut per la policia al mateix lloc de l’incendi. L’endemà, el Jutjat de Guàrdia de Sant Feliu de Guíxols va ordenar l’ingrés urgent del piròman al psiquiàtric de Salt (Gironès), on hi va estar fins al 6 de setembre de l’any passat.

Delicte d’incendi forestal

El fiscal imputa a l’acusat un delicte d’incendi forestal i li estima una eximent incomplerta d’alteració en la percepció, a conseqüència de la greu addicció a la beguda que Rafael M.C. patia en el moment dels fets. L’acusació pública demana que se’l condemni a una pena de sis mesos de presó i a pagar una multa de 1.800 euros.

Amb caràcter previ a la pena, el fiscal també demana que s’interni Rafael M.C. en un centre psiquiàtric perquè rebi “el tractament adequat a la seva alteració”. El ministeri públic indica que, al seu parer, l’acusat ha de seguir tractament mèdic durant cinc anys, i també entrar en un programa de “tipus formatiu i reeducatiu”.

Pel que fa a la responsabilitat civil, el fiscal sol·licita que el piròman -que ara té 49 anys- pagui una indemnització de 1.430,46 euros. D’aquests, 971,79 corresponen a les despeses per extingir l’incendi i els 458,67 restants s’han de pagar a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, com a titular del paratge, pels danys que van causar les flames a la zona boscosa.

El cas, que es jutjarà per la via del jurat popular, arribarà en les properes setmanes a l’Audiència de Girona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.