Tres pistes de gel i un munt d’activitats per als infants

Tres pistes de gel i un munt d’activitats per als infants

Segons Informa El Punt Avui El gros d’activitats infantils perquè els més petits gaudeixin plenament de les vacances nadalenques arrenca avui, després dels primers dies festius. En molts casos, desenes arreu de la demarcació, s’agrupen dins dels parcs infantils de Nadal, que combinen l’oferta lúdica, esportiva i, en la majoria de casos, també educativa, com ara els tallers per confeccionar fanalets, globus i corones reials –a Blanes– o educació viària –en aquest darrer cas, a Palamós.

A banda de l’entreteniment, les activitats esdevenen una mena de casals d’hivern per donar un respir als pares que han de treballar. És el cas, per exemple, del saló Lleuresport de Girona, el pioner d’aquestes característiques que organitza el Geieg i arriba a la 27a edició.Nascut el 1985 amb aquesta finalitat, la seva superfície s’ha anat incrementant des d’aleshores. I en paral·lel s’hi organitza un casal infantil en horaris de matí i tarda en el qual es poden inscriure famílies que no en siguin sòcies, pagant una mica més que els socis. A Girona també ofereixen casals l’Esplai de Sant Narcís i l’Associació Juvenil Salsa Jove, a més dels campus del Club de Bàsquet Sant Narcís i el tennístic de Set-3, a la zona esportiva de la Devesa.L’Ajuntament, per la seva banda, organitza activitats en diversos horaris i, a les tardes, oferiran espectacles al Palau de Fires els dies laborables fins al 4 de gener. Salt i Castelló d’Empúries són altres poblacions que ofereixen casals amb monitors per poder-hi deixar la mainada.

Les pistes de gel

Inflables, tallers i jocs a banda, l’atracció estel·lar d’aquestes dates, però, són les tres pistes de gel que s’habiliten a Girona, Palafrugell i, per primer cop, a Olot. La pista garrotxina omple el buit deixat per la supressió, l’any passat com a mesura contra la crisi, del recinte de gel de Figueres.El govern olotí va rebre crítiques perquè s’exposava a haver de pagar part del consum elèctric de la instal·lació –en cas de dèficit– unes setmanes després d’anunciar l’apagada nocturna dels semàfors per estalviar, però el nombre d’usuaris ja es compta per milers, de manera que s’ha apaivagat el fantasma de les pèrdues i, de passada, la pista ha esdevingut un pol d’atracció per als comerços del centre.

Ofertes diverses

En alguns municipis, els parcs infantils es van obrir divendres i els més grans mantindran les activitats fins abans de Reis. La majoria, però, se celebren aquesta setmana fins divendres, tot i que l’agenda continuarà amb actes i tallers fins a l’arribada dels Reis d’Orient. Pel que fa als preus, per exemple, l’accés al parc infantil del poliesportiu de Figueres, que se celebra fins al dia 31, i al de Palamós, són gratuïts per als nens i els adults que els acompanyin. En altres llocs, com ara la Bisbal, els petits paguen entrada i els acompanyants no. En aquesta població i Sant Feliu de Guíxols també han previst un abonament que dóna dret a entrar-hi diversos dies.A Castell-Platja d’Aro, se celebra una nova edició del Mar dels Nens amb entrades que oscil·len entre els 3,50 i els 6,50 euros, depenent de si els infants són de la població o no. En tots els casos, el consistori anuncia que 50 cèntims de cada tiquet venut es destinaran a comprar menjar per al banc d’aliments municipal.A banda dels infants, els programes ofereixen, adreçat als adolescents, obres de teatre, concursos de videojocs, competicions esportives i gimcanes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.