Engrunes de cinquens premis

Engrunes de cinquens premis

Segons Informa El Punt Avui La grossa i els principals premis del sorteig de la rifa de Nadal han tornat a passar de llarg a les comarques gironines i només sis municipis han pessigat tres cinquens premis. Ripoll i Besalú han estat les més agraciades. Han pessigat dels números 3643 i 57038, respectivament. A Ripoll, l’administració de loteria número 2 El Trèbol de la plaça Clavé ha repartit una sèrie –deu dècims– amb un total de 60.000 euros. Un dels propietaris d’aquesta administració, Marc Rosas, ha explicat que la sèrie l’han venuda a dècims i que, com que d’això, fa més de dos mesos, no saben si han anat a parar a gent de la vila o a forans. Es dóna la circumstància que aquesta mateixa administració s’ha quedat a un sol número d’un altre cinquè premi, el 8128 i que no ha fet sort el que coincidia amb la data de naixement de l’entrenador del Barça, Pep Guardiola, que es va esgotar amb poques hores després d’anunciar una batalla particular amb el número que reproduïa la data de naixement de l’entrenador del Madrid, José Mourinho. Pel sorteig de la loteria de Reis, en tenen amb les dates del porter i del president del Barça, entre d’altres.L’anècdota és que Rosas va anar abans d’ahir a la perruqueria, perquè estava convençut que repartiria algun premi. El Trèbol és una de les administracions gironines que més premis ha repartit durant els seus trenta anys d’història, més de 40 milions d’euros. La grossa de Nadal va tocar a Ripoll l’any 1914.A Besalú, la pessigada al 57038 l’ha venut la delegació mixta del carrer del Forn, 2, que regenta Remei Rodríguez. Com que la venda es fa per terminal, ahir no va poder saber la quantitat que havia repartit, tot i que creia que tot eren dècims adquirits per gent de fora. Cal tenir en compte que Besalú rep molt de turisme al llarg de l’any.

L’atzar dels terminals

Però el migrat saldo de premis que han recaigut a la demarcació encara pot estar agraït a la venda de números aleatoris en terminals aliens a les administracions. A Sant Feliu de Guíxols i la Bisbal d’Empordà, per exemple, dos comerços van vendre dècims del 34001 a clients que s’enduran 6.000 euros cadascun. El sistema de venda és semblant al de les travesses, ja que es pot triar la terminació i la màquina expedeix la butlleta automàticament.El bisbalenc Joan Jovés, del carrer Ample, estava content d’haver venut un dècim, el primer premi que reparteix des que fa un any i mig va començar a vendre loteria estatal. Malgrat això, no sabia qui havia estat l’afortunat. Tampoc a Sant Feliu, Josep Oliver, que regenta l’estanc Claramunt, no sabia qui havia comprat el dècim: “Diria que ha estat un i prou, però estic segur que passarà un dia d’aquests”, augurava. Oliver admetia la il·lusió de donar premis, però amb un cert regust: “Ens hauria agradat que hagués tocat a més gent, però d’aquesta manera també es reparteix més.”

El rosinc Salvador Serra estava exultant amb els dos dècims que havia venut del 34001. Eren 12.000 euros que feien contentes dues persones que havien passat per l’administració i que van deixar la seva sort a l’atzar del terminal: “Estem en ratxa”, feien broma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.