Patrimoni només ven dos pàrquings en la subhasta de nou finques dels Anlló

Patrimoni només ven dos pàrquings en la subhasta de nou finques dels Anlló

Segons Informa El Punt Avui La primera subhasta d’immobles del llegat Anlló ha permès adjudicar només dues de les nou propietats que la direcció general de Patrimoni volia adjudicar amb un preu de sortida de 2,27 milions. Es tracta de dues places d’aparcament que s’han subhastat per 38.006 euros, una mica més que els 37.236 euros resultants de sumar els dos preus inicials.El director de Patrimoni, Jacint Boixasa, va explicar que el resultat de la convocatòria –27 dels 31 lots totals deserts i només una oferta per a cadascun dels quatre restants– reflecteix la crisi immobiliària. Tot i això, des del Departament d’Economia i Coneixement atribuïen l’escàs interès també al fet que les taxacions de les finques no són recents i els preus van a la baixa.Tres alternatives

El procediment habitual preveu una segona subhasta, que podria fer-se a finals de febrer amb una rebaixa del 20% en el preu dels lots deserts. Però tampoc no es descarta cedir alguna finca a entitats socials en espera de temps més propicis per al mercat immobiliari.Boixasa, a més, va anunciar canvis en el decret que regula les herències el 2012, per limitar per exemple el premi “excessiu” d’un 10% del valor dels immobles intestats per la Generalitat. En el cas dels Anlló, diversos caça-herències esperen el seu tros de pastís a mesura que se subhastin les propietats, tot i que la mort dels germans sense hereus era vox populi a la ciutat.

“Serenitat” al consistori

El vicealcalde de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, va rebre la notícia amb “calma i serenitat”: “El fet que molts lots hagin quedat deserts evidencia la voluntat de no malvendre el patrimoni dels Anlló”, va dir, i apostava per “esperar” abans que vendre sota preus de mercat.
Albó també es va mostrar partidari de condonar l’IBI i els altres gravàmens sobre els immobles i els hotels, perquè l’alternativa que la Generalitat saldi els deutes anuals amb la venda d’immobles, a la llarga, “fa que els recursos econòmics de l’herència computin més per a la despesa corrent en lloc de poder-se destinar, en el futur, a inversions”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.