La campanya de recapte d’aliments espera aplegar 100 tones a la demarcació

La campanya de recapte d’aliments espera aplegar 100 tones a la demarcació

Segons Informa El Punt Avui El Gran Recapte convocat pel Banc dels Aliments perquè milers de famílies gironines en situació de precarietat tinguin un plat a taula va arrencar ahir i continuarà al llarg de tota la jornada d’avui dissabte a 130 establiments comercials de la demarcació. El vicepresident de l’entitat, Frederic Gómez, destacava que enguany han doblat el dispositiu que van desplegar el 2010, amb l’objectiu d’arribar a 100.000 quilograms d’aliments: “Tenim més de 1.200 voluntaris a les comarques gironines, davant els 500 que ens van ajudar l’any passat”, destacava. La majoria de cadenes de supermercats de la demarcació col·laboren en l’operació.

Les 52 tones de queviures d’aleshores es van repartir entre unes 24.000 persones, però l’evolució de la crisi ha fet que el nombre de persones que recorre al Banc d’Aliments per aconseguir menjar hagi pujat fins a les 32.000. La fundació canalitza les donacions entre una xarxa de 144 entitats benèfiques, i Gómez garantia que tot el que es recapti es quedarà a les comarques gironines.

Aquests dos dies, la campanya se centra en els supermercats, però el vicepresident del Banc dels Aliments agraïa també la solidaritat de moltes escoles, parròquies o els funcionaris de la Delegació de la Generalitat, que també fan campanyes paral·leles aquests dies. En poblacions petites, el degoteig solidari es mantindrà durant alguns dies més. Gómez explicava que als municipis del Consorci de Benestar Social de la Garrotxa el període de donacions abastarà tota la setmana vinent. Però l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, per exemple, fa una campanya paral·lela fins a finals de desembre en diversos establiments. I el de Sant Jordi Desvalls, per explicar un altre cas, també recull menjar en diversos punts amb veïns voluntaris.

Centenars de persones ja havien posat ahir al vespre el seu granet de sorra. A Salt, per exemple, la campanya funcionava a ple rendiment a l’Espai Gironès i es començava a animar al Mercadona del Mercat Municipal. Des del Banc d’Aliments demanaven, si és possible, que les persones que vulguin contribuir-hi aportin, sobretot, “llegums, oli, conserves i sucre”, ja que la pasta i l’arròs ja els arriben de les donacions que fa la UE. Altres productes, com ara les galetes o els torrons, també són benvinguts amb vista al Nadal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.