La recollida selectiva al nucli urbà de Santa Cristina d’Aro augmenta del 24 al 80 % gràcies al Porta a Porta

La recollida selectiva al nucli urbà de Santa Cristina d’Aro augmenta del 24 al 80 % gràcies al Porta a Porta

Santa Cristina d’Aro va implantar, el passat 1 de desembre de 2022, el nou sistema de recollida de residus Porta a Porta al nucli urbà de Santa Cristina d’Aro, gestionat per l’empresa GBI Serveis S.A.U.

Un mes després de la seva aplicació, el consistori ha dut a terme un seguiment del nou sistema en què les dades recollides indiquen que el percentatge de la recollida selectiva s’ha incrementat del 24 al 80 % en el nucli urbà, una millora molt notable que s’ha aconseguit en tan sols un mes d’aplicació del sistema.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, els municipis que implanten el model Porta a Porta obtenen, de mitjana, uns índexs entre el 60 i el 90 % de recollida selectiva, per tant, el nucli urbà de Santa Cristina d’Aro, amb un 80 %, se situa a la part alta d’aquestes estadístiques, demostrant un gran èxit en la seva aplicació.

A dia d’avui, un total de 303 municipis ja apliquen, total o parcialment, el sistema Porta a Porta a Catalunya, essent Santa Cristina d’Aro un dels quatre municipis que l’apliquen de forma parcial a la comarca del Baix Empordà, juntament amb Calonge i Sant Antoni, Palafrugell i Forallac.

Segons dades aportades per l’empresa GBI, aproximadament 700 domicilis del centre urbà del municipi realitzen diàriament la separació selectiva dels seus residus, traient els cubells pertinents davant la porta del seu habitatge o als espais adaptats a la via pública, seguint el calendari de recollida establert.

Pel que fa a la separació selectiva de residus, a nivell municipal, la recollida de la fracció orgànica és la que més ha augmentat, passant de 13 tones recollides al novembre de 2022 a 23 tones en data 31 de desembre de 2022. Aquest fet demostra que, abans de la implantació del nou sistema, bona part de la ciutadania abocava les restes orgàniques al contenidor del rebuig.

Aquest 80 % de recollida selectiva de residus al nucli urbà contrasta enormement amb el percentatge que es recull a les urbanitzacions del terme, el qual encara voreja el 24 %. En aquestes zones, paral·lelament amb la implantació del Porta a Porta al nucli, es van instal·lar noves àrees d’aportació de recollida selectiva amb totes les fraccions (orgànica, paper i cartró, vidre, envasos i rebuig) però la implantació del nou sistema encara no està programada.

En aquest sentit, el consistori ha previst per enguany la difusió d’una campanya de conscienciació, a nivell informatiu, per animar a la població resident a les urbanitzacions a separar de manera selectiva els residus, fent un ús més recurrent dels nous contenidors.

Paral·lelament, tant l’alcaldessa com els membres de l’equip de Govern, volen transmetre el seu agraïment a la ciutadania resident al nucli urbà per la bona resposta que han tingut davant la implantació del nou sistema, i remarquen la importància de reciclar per tal d’encaminar-nos cap a un sistema més sostenible, tenint cura del nostre planeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.