Poca participació en les eleccions a cambres

Van ser uns comicis marcats per la continuïtat i el consens, i a la Cambra de Girona només es van emetre 487 vots.

Votacions a la cambra de Sant Feliu. Foto: MANEL LLADÓ

Les eleccions a les cambres de comerç de Girona, Sant Feliu de Guíxols i Palamós van registrar ahir molt poca participació. Van ser uns comicis marcats per la continuïtat i el consens. En les tres cambres es preveu que els presidents, Domènec Espadalé a Girona, Joan Puig a Sant Feliu i Xavier Ribera a Palamós, es mantinguin en el càrrec després de les eleccions del juny. A Girona es van emetre 487 vots vàlids, mentre que el nombre d’empreses cridades a les urnes era de 54.694, que en total podien emetre més de 65.000 vots –hi ha empreses amb més d’una activitat i poden votar en més d’un sector–. Com a curiositat, en el grup d’indústries d’arts gràfiques s’ha obtingut un vot en blanc i de moment la plaça queda vacant.

Igual que a la resta de cambres, a Sant Feliu de Guíxols també van ser unes eleccions amb força consens. Només en tres categories –construcció, hotels, i bars i restaurants– hi va haver més candidats que places a ocupar. En la de construcció d’immobles s’havien presentat quatre candidats, i els que van obtenir més vots van ser: Mirfer SA –38 vots–, Fivaller SL –37– i Joaquim Comas Corrius –36 vots–. Joan Julià Segarra en va obtenir 5. En la categoria d’hotels i càmpings es van presentar dues candidatures per una vacant: Hotel de la Playa SA –amb 13 vots– i Compañía Española para la Promoción, Desarrollo y Estudio del Comercio Internacional, que en va obtenir 9. Pel que fa a bars i restaurants hi va haver una plaça i dos candidats: Hotel Aromar va obtenir 29 vots i Rissech-Collell, 23.

En total, el nombre de vots vàlids emesos i obtinguts pel conjunt de tots els candidats va ser de 355 dels 7.852 censats que han participat en la jornada electoral. D’aquests, 190 van ser emesos per correu.

El proper tràmit seran les eleccions a les patronals, que seran el 27 de maig i, igual que a Palamós, es constituirà el ple en el qual s’elegirà el president i els càrrecs del comitè executiu de Sant Feliu. L’actual president, Joan Puig, torna a aspirar a presidir la Cambra. (ElPunt)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.