Balanç positiu de l’estiu a Santa Cristina d’Aro, recuperant dades prepandèmia

Balanç positiu de l’estiu a Santa Cristina d’Aro, recuperant dades prepandèmia

L’estiu a Santa Cristina d’Aro ha estat molt positiu enguany, recuperant en alguns casos les dades del 2019, prèvies a la pandèmia. Des del consistori s’ha dut a terme un seguiment en diferents àmbits turístics i s’han extret conclusions molt positives en quant a visites i estades, la majoria de les quals han estat d’origen nacional.

Els mesos de juny, juliol i agost, l’Oficina de Turisme de Santa Cristina d’Aro, ubicada a l’antiga estació de tren davant de la Via Verda, ha rebut un total de 662 visites, un 55% de les quals de nacionalitat catalana. De la resta, un 40% han estat internacionals i el 5% provenien de la resta de l’estat espanyol.

L’àrea d’autocaravanes, inaugurada el juny del 2021, s’ha consolidat i ha obtingut molt bones dades durant aquest estiu 2022. La mitjana de persones usuàries durant els mesos de juny, juliol i agost ha anat in crescendo. Concretament, l’han utilitzat 52 persones durant el mes de juny, 69 al juliol i 96 a l’agost. La procedència d’aquestes persones segueix la tendència ja detectada amb les visites a l’Oficina de Turisme. En aquest cas, el 53% procedien de Catalunya mentre que el 33% eren internacionals i un 14% procedien de la resta de l’estat espanyol.

Altres espais com La Santa Market també han contribuït a potenciar la nostra vila arreu de l’estat. La Santa ha rebut un total de 200.000 visitants aquest estiu, un 33% més que l’edició anterior, acumulant les millors xifres des de la seva obertura. A més, també ha generat la creació de 476 llocs de treball, entre els quals s’ha donat prioritat a la selecció de personal resident a Santa Cristina d’Aro. El seu públic ha consolidat la tendència establerta, amb un 63% provinent de Catalunya enfront d’un 37% estranger.

Finalment, pel que fa a l’oferta de restaurants, hotels i càmpings de Santa Cristina d’Aro, després que el consistori fes un sondeig entre diversos establiments locals, la valoració global ha estat molt positiva, amb una ocupació mitjana entre el 15 de juny i el 15 de setembre que ronda el 80% en els establiments de restauració i el 90% en els hotels i càmpings. Com a dada general, gairebé la totalitat de les persones enquestades afirma que ha pujat la clientela nacional i ha baixat la internacional. A més, en molts casos, afirmen haver igualat o inclús superat les xifres del 2019, dada que fa palesa la tendència global cap a una recuperació constant del turisme.

Com a dada significativa, moltes de les persones enquestades, propietàries de restaurants a Santa Cristina d’Aro, han fet constar que encara podrien haver emplenat més el local si haguessin disposat de més personal, un factor que ha estat complicat aquest estiu per la gran dificultat de poder contractar professionals en aquest sector.

Des del consistori es valoren molt positivament aquestes dades i s’aposta fortament pel turisme a Santa Cristina d’Aro, juntament amb la seva oferta comercial. En aquesta línia, des del 26 de setembre i fins al 23 d’octubre, s’obriran un conjunt d’ajudes destinades a la potenciació d’aquesta oferta al municipi. Les tres línies d’ajuda, promogudes per l’Àrea de Promoció Econòmica del consistori, són: Subvencions per a l’obertura de nous establiments comercials situats a l’Eix Teulera; Subvencions per al lloguer de locals buits destinats a l’obertura de nous establiments comercials a l’Eix Teulera; i Subvencions per al foment de l’ocupació per a empreses amb activitat a Santa Cristina que contractin a persones treballadores.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.