Jutgen una mossa acusada de posar multes falses

Jutgen una mossa acusada de posar multes falses

Segons Informa El Punt Avui El fiscal demana 5 anys de presó per a una agent dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols, Soraya Pastor Garcia, acusada de multar un home per revenja. L’acusació pública sosté que va denunciar per afers de trànsit fins a tres vegades un cambrer de la discoteca Ático, de Platja d’Aro, amb qui s’havia discutit un mes abans. Quan el cambrer va anar a pagar la primera multa, es va adonar que la data de la denúncia, el 26 de juny del 2008, estava a Saragossa i que, per tant, no havia pogut cometre cap de les infraccions. Afers interns va obrir una investigació per esclarir el cas. L’acusen d’un delicte continuat de falsedat de document públic i també demana que la inhabilitin durant 5 anys.

El cambrer va arribar a rebre fins a tres multes, una per parlar per telèfon mentre conduïa, l’altra per anar sense cinturó i una darrera per conduir sense carnet. Quan va rebre la primera de les denúncies, l’home va anar a abonar l’import de la multa, però es va adonar que no podia haver comès la infracció perquè el dia que figurava a la denúncia estava fora de la ciutat. Llavors, ho va denunciar i afers interns va obrir una investigació per esbrinar què havia passat.Segons relata el fiscal, la investigació va permetre saber que l’origen de les multes és una discussió que la mossa havia tingut amb el cambrer un mes abans que li posessin la primera multa. Segons el relat dels fets, a mitjan maig la noia –agent de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols– i el seu xicot, que també era cambrer de la discoteca, van tenir una disputa amb el cambrer denunciat quan estaven a la discoteca Ático, ells treballant i ella de clienta. Una setmana després, Soraya Pastor hauria utilitzat el TIP –número d’identificació– d’un altre agent per entrar a la base de dades de la policia i aconseguir les dades del cambrer.Aquestes dades les hauria utilitzat –sempre segons l’escrit del fiscal– per omplir les tres multes que li van arribar al cambrer. Segons la fiscalia, l’acusada es va revenjar del cambrer multant-lo. L’agent, en canvi, sosté que les infraccions del codi de circulació són reals i que el va multar seguint els protocols de seguretat. Per això, la defensa demana que l’absolguin.

El fiscal considera que l’acusada és autora d’un delicte continuat de falsedat de document públic i demana que la condemnin a 5 anys de presó. A més, també demana que la inhabilitin durant el mateix període, 5 anys, perquè no pugui exercir com a mossa. Finalment, demana que la condemnin a pagar una multa de 7.200 euros.Per la seva part, la mosso manté que va denunciar correctament el cambrer pels tres conceptes quan el va aturar a les 6.30 del 26 de juny del 2008 al quilòmetre 42 de la C-253, a Platja d’Aro.

El cas s’havia de jutjar ahir dijous a l’Audiència de Girona, però ha quedat suspès perquè no ha comparegut un testimoni clau, el noi que era el xicot de l’agent, a qui no han pogut localitzar perquè és a Holanda. El mes de febrer l’afer tornarà a arribar a judici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.