1a Jornada sobre plantes silvestres comestibles a Santa Cristina d’Aro

1a Jornada sobre plantes silvestres comestibles a Santa Cristina d’Aro

La Jornada, organitzada pel l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i el Col·lectiu Eixarcolant, oferirà als visitants l’oportunitat única de descobrir de forma vivencial els usos de les plantes silvestres comestibles.

Alhora, la Jornada posarà de manifest que moltes d’aquestes plantes, tot i ser desconegudes per la majoria de les persones, poden tenir un gran nombre d’aplicacions en el dia a dia, per exemple en l’àmbit culinari. I és que només amb la recuperació d’aquestes espècies és possible avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals  i culturals.

El programa d’aquesta primera edició consta quatre grans activitats que faran les delícies de tots els assistents. La jornada començarà amb una xerrada titulada “Silvestres i comestibles, abraçar la botànica i la gastronomia per transformar el futur” a càrrec de Marc Talavera, president del Col·lectiu Eixarcolant que permetrà a tothom descobrir tots els secrets de les plantes silvestres comestibles. Posteriorment, es desenvoluparan 4 sortides etnobotàniques que transcorreran en paral·lel i que permetran descobrir les plantes sobre el terreny i alhora gaudir d’unes explicacions per tal d’aprendre in situ. La tercera activitat serà una demostració de cuina titulada “Cuinar amb silvestres, l’essència del paisatge al plat” a càrrec del cuiner Josep Alcalà. Finalment, i per donar cloenda a aquesta primera edició, es realitzarà un dinar silvestre on tots els plats incorporaran plantes silvestres i varietats agrícoles tradicionals.

Les activitats es desenvoluparan al llarg tot el matí i migdia del dissabte 27 de novembre a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro. Tot el programa detallat està disponible a la pàgina web www.santacristina.cat on es poden realitzar les inscripcions per les activitats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.