Castell-Platja d’Aro i S’Agaró tindrà toc de queda una setmana més

Castell-Platja d’Aro i S’Agaró tindrà toc de queda una setmana més
L’Ajuntament ha fet pressió en les últimes hores perquè la Generalitat reconsiderés la decisió de retirar-lo a partir d’aquest divendres a la mitjanit

Fa pocs minuts, l’alcalde, Maurici Jiménez, ha anunciat que el confinament nocturn continuarà a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró una setmana més.

A començament de setmana, la Generalitat de Catalunya va anunciar la llista de municipis que tindrien toc de queda en els pròxims dies. I Castell-Platja d’Aro i S’Agaró no hi apareixia per la bona evolució de les dades de la pandèmia.

Des de l’anunci, l’Ajuntament i diversos ciutadans havien mostrat la seva incredulitat per la decisió i la gran preocupació per l’efecte crida que podia representar quedar-se sense confinament nocturn, quan la resta de poblacions de l’entorn el mantindran una setmana més (Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Calonge-Sant Antoni, Palamós, Palafrugell, Torroella de Montgrí-l’Estartit i La Bisbal d’Empordà).

En la seva compte de Facebook, dimarts passat a primera hora de la tarda, l’alcalde, Maurici Jiménez, explicava les preocupants conseqüències d’haver perdut el toc de queda a partir d’aquest cap de setmana:

“La situació que pot provocar la sortida del toc de queda a #CastelldAro#PlatjadAro i #sAgaro poden ser problemes greus de civisme, salut, i d’ordre públic. Aquest matí hem fet valoració amb la Policia Local per avaluar la situació que es pot produïr a la via pública, i restem molt preocupats per l’efecte crida que pot provocar la mesura al nostre municipi. Es injust que s’obligui a tancar un comerç a les 22h o un bar musical a les 00.30h en plena temporada turística, i que després provoquem situacions d’aglomeracions a la via pública de matinada sobre les que no tenim capacitat d’actuar. Els esforços dels nostres cossos de seguretat, tot i la magnífica feina que estan fent, no són suficients per afrontar aquesta propera situació, i pot deixar en indefensió situacions cíviques i d’ordre”.

El govern local, des de dimarts, ha mantingut diverses converses amb l’executiu català perquè reconsiderés la decisió i, aquest migdia, l’alcalde ha rebut la confirmació que el toc de queda es mantindrà entre la una i les sis de la matinada, del 30 de juliol al 6 d’agost, com a mínim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.