Prevenir per no haver de lamentar

Prevenir per no haver de lamentar

Segons Informa El Punt Avui La lluita contra la violència de gènere s’ha convertit en els últims anys en un fet conegut per la majoria de ciutadans, però les dades de maltractaments i alguns casos que han acabat amb la mort de la víctima evidencien la necessitat de continuar treballant en la prevenció i eradicació d’aquesta autèntica xacra de la societat actual. El grup de gènere i d’interculturalitat de la Coordinadora d’ONG Solidàries va presentar ahir el Mapa de les dones defensores dels drets humans en el marc dels actes previs a la jornada del 25-N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. El mapa recull set biografies de dones dels cinc continents que s’han significat en la denúncia de les injustícies i a les quals, en algun cas, com ara el de la txetxena Óblast, els ha costat la vida. El mapa també esmenta la feina de les Mares de la Plaça de Maig de Buenos Aires, així com la lluita per l’educació de nenes al Senegal, els treballs de protecció a les nenes a l’Índia o la lluita de Rosa Parks als Estats Units contra el racisme. Entre els actes previstos, també hi ha una marxa de torxes silencioses, demà a la tarda (a 2/4 de 7), amb sortida i arribada a la plaça del Vi, on a les set es llegirà un manifest. Aquesta setmana també hi ha altres activitats de sensibilització i prevenció relacionades amb el
25-N a Figueres, Banyoles, Sant Feliu de Guíxols i Lloret, entre altres poblacions.

Globus de color lila, al Barri Vell

També dins dels múltiples actes organitzats aquesta setmana, l’associació d’estudiants de ciències de la salut (AECS) de la UdG va penjar ahir globus de color lila per posar de manifest la lluita contra aquesta xacra social. Per avui han organitzat una flash mob a dos quarts de set a la Rambla de Girona.

Passejada a Salt, dissabte

A Salt, la Comissió de Dones pel 25 de Novembre recordarà les dues víctimes del municipi a mans de les seves exparelles. A banda d’un mural, hi haurà una passejada de denúncia i homenatge, en record de Mónica González i Farida Barhmouni. El recorregut inclourà els llocs on van assassinar González i Barhmouni i, al final, es llegirà un manifest en català i 25 saltenques de diversos orígens llegiran una frase en la seva llengua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.