Santa Cristina d’Aro culmina les obres de la nova àrea d’autocaravanes

Finalitzen les obres d’instal·lació de la nova àrea d’autocaravanes de Santa Cristina d’Aro, iniciades el passat mes de febrer.

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha estat l’encarregat de promoure aquesta iniciativa per tal de dotar al municipi d’una àrea d’autocaravanes, ubicada a l’esplanada de l’aparcament situat davant de la seu central del consistori, i regulada per l’ordenança de l’estacionament d’autocaravanes i de l’ús de l’àrea habilitada.

El turisme d’autocaravanes estava vivint un gran boom fins que va topar amb la pandèmia. Les vendes i lloguers d’autocaravanes van pujar considerablement durant els anys 2018 i 2019, sobrepassant inclús la demanda per sobre de l’oferta en aquest tipus de vehicles.

Donada la situació actual, amb la campanya de vacunació avançant a bon ritme, es preveu que aquesta tendència del turisme d’autocaravanes remunti durant aquest estiu 2021, del qual ja n’estem a les portes. Sota aquesta premissa i sabuda la falta d’àrees d’estacionament i pernocta d’autocaravanes arreu del territori, l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha apostat per aquest projecte amb la intenció de donar cabuda a aquesta tipologia de turisme al municipi.

Els treballs s’han executat per l’empresa Massachs Obres i Paisatge SLU, que va resultar adjudicatària de les obres per un import de 39.906,70 euros.

La zona d’autocaravanes inclou un punt de neteja amb una columna de servei i un embornal que possibilita el buidat d’aigües brutes de les autocaravanes i l’abastament d’aigua, una torre d’endolls per tal de permetre el subministrament elèctric a les caravanes, i l’obra civil necessària per a la seva connexió a la xarxa de clavegueram i a les escomeses elèctriques i d’aigua potable.

Els subministres seran totalment gratuïts per a les persones usuàries, que podran adquirir les fitxes per posar la maquinària en funcionament en determinats establiments comercials pròxims a l’àrea, que donen major cobertura horària, i també a la mateixa Oficina de Turisme. D’aquesta manera, paral·lelament, es potencia el comerç local i el passeig dels visitants pel nucli de la vila. Amb la promoció d’aquesta nova zona d’autocaravanes l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro preveu un augment en l’arribada de turistes d’aquest sector a l’alça, que podran gaudir d’una àrea totalment adaptada mentre descobreixen totes les possibilitats que ofereix la població i el territori que ens envolta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.