Fins a 20 litres per metre quadrat en només una hora

Segons Informa El Punt Avui L’aigua que va caure ahir a l’Alt Empordà ho va fer de manera insistent durant tota la jornada, però hi va haver moments del dia –sobretot a primera hora del matí i també al migdia– en què la pluja va arribar a acumular fins a 20 litres per metre quadrat a llocs com ara Espolla, Torroella de Fluvià i Sant Pere Pescador, per exemple. Aquestes grans acumulacions d’aigua en poca estona són les que provoquen problemes d’inundacions, tot i que ahir també s’hi va afegir el fet que fa dies que plou a la zona.

De fet, diverses poblacions de la comarca van acumular durant tot el dia més de 100 litres per metre quadrat. És el cas de la Jonquera, Llançà, Garriguella i Vilamaniscle (vegeu taula de precipitacions). També hi va haver registres importants a Figueres i Sant Miquel de Fluvià.

El Servei Meteorològic de Catalunya advertia de l’acumulació d’aigua i recordava que es podrien superar els 100 litres en 24 hores a l’Alt Empordà.

Menys a la resta de llocs

Pel que fa a la resta de les comarques gironines, també hi va ploure, especialment a la tarda, però l’aigua va provocar menys problemes. Es van registrar 61 litres per metre quadrat als Àngels, 55 litres a Girona i 46 a Olot, per exemple.

De tota manera, si es mira l’historial de l’última setmana, les xifres pugen a 224 litres per metre quadrat a Sant Feliu de Guíxols, a 195 a la Bisbal i a 180 a Palamós, segons dades de Meteoclimatic.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.