Reclamen cobrir la riera de Tueda al port de Sant Feliu

Reclamen cobrir la riera de Tueda al port de Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui L’Associació de Veïns de Tueda ha rescatat la reivindicació que es cobreixi el tram final de la riera de Tueda, un centenar curt de metres que encara discorren a cel obert des de la cruïlla de la carretera de Palamós amb el carrer d’en Cúbias i fins a la carretera de Sant Pol, abans de la desembocadura al port de Sant Feliu de Guíxols.

L’endegament i cobertura del tram superior de la riera es va completar fa una dècada, però el finançament dels darrers metres es va vincular al desenvolupament del pla parcial de Calassanç –el sector de magatzems i el solar habilitat provisionalment com a pàrquing–. La tramitació urbanística, però, es va encallar en el debat sobre si enderrocar o no l’edifici d’apartaments Joan I. I l’eclosió de la crisi econòmica fa que, ara per ara, no hi hagi cap previsió de calendari per a la transformació de la zona.

Com que les actuacions en rieres són competència de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) –i l’estat financer d’aquest ens dificulta grans inversions–, el president de l’associació veïnal, Josep Pugnau, ha proposat al govern municipal que emprengui l’obra, encara que sigui dividida en fases i executada en diverses anualitats.L’alcalde, Joan Alfons Albó, admet que “seria excel·lent tenir diners per cobrir el final de la riera” fins al decantador de sorres del port, però descarta l’actuació per la seva envergadura: “No tenim capacitat econòmica, ni tampoc l’ACA, que en tindria la competència; a més, si avancem ara diners que no ens pertoquen, no en tindrem per fer allò que sí que ens correspon”, sentenciava.Albó recorda que la cobertura del tram superior va ser un dels projectes del seu primer mandat, en tot l’àmbit en què hi havia habitatges, i argumenta que al tram baix no hi viu cap veí. Els veïns li responen que el tram fa “mal efecte” i pudor quan no plou. L’alcalde es compromet a “mantenir-la neta i el més endreçada possible”.

Abans, el govern local milloraria altres rieres

Per l’alcalde, abans que avançar els diners d’una obra que haurà d’anar a càrrec, majoritàriament, dels propietaris del sòl, cal emprendre obres de sanejament prioritàries, entre les quals ha destacat la renovació d’una part del clavegueram del carrer Ortiz de la Vega. Pel que fa a rieres, troba prioritàries les actuacions en dos cursos que afecten a molts més habitatges adjacents, com són els casos de la riera del Monestir i la de Sant Amanç.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.