Els carrers de Sant Feliu de Guíxols s’omplen de vida per Setmana Santa

Els carrers de Sant Feliu de Guíxols s’omplen de vida per Setmana Santa

El període vacacional per excel·lència de la primavera, Setmana Santa, ha portat aquest 2021 centenars de visitants a Sant Feliu de Guíxols. No són pocs els qui han optat per l’eclèctic programa d’activitats que el municipi del Baix Empordà tenia preparat, un ventall de propostes per a tots els públics que s’ha traduït en un alt percentatge d’ocupació de places hoteleres i una empenta important per al sector de serveis i la restauració.

D’entre les opcions destacaven La ruta del brunyol, l’àmplia oferta gastronòmica de la ciutat, iniciatives com la Botiga al Carrer, activitats familiars com l’Hora del Conte de la biblioteca municipal i la possibilitat de pernoctar en algun dels establiments hotelers de la localitat. Respecte d’aquest últim punt, la majoria d’establiments de l’hostaleria ganxona que han obert han registrat més d’un 70% d’ocupació, mentre que prop d’una desena d’hotels han tingut una ocupació del 100% dels seus llits al llarg de tota la Setmana Santa o en el punt més àlgid de les vacances.

En aquest sentit, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Núria Cucharero, apunta que “són dades molt positives” que permeten “donar una mica d’aire a un sector molt afectat per la pandèmia i les mesures per a combatre-la”. Segons la mateixa edil, ara és moment de “restar a l’espera de com evoluciona el context per a poder afrontar la propera temporada d’estiu“. “Desitgem que d’aquí a llavors la vacunació s’hagi fet extensiva a la majoria de la població i que això possibiliti l’aixecament progressiu de restriccions”, conclou Cucharero.

L’Oficina de Turisme també nota un augment de consultes

L’Àrea de Turisme del consistori guixolenc ha facilitat el nombre de consultes que l’Oficina de Turisme de Sant Feliu va haver d’atendre al llarg de Setmana Santa, un total de 209, dada que s’acosta molt a les 222 peticions que van aclarir el 2019 -encara en temps de prepandèmia- durant aquest mateix període vacacional de l’any. Tanmateix, el que sí que ha canviat aquest 2021 ha sigut la procedència de les persones que han acudit al punt d’informació turística: de les 209 consultes, 194 van ser de visitants provinents d’algun punt de Catalunya, quelcom que representa un 93% del total. L’any 2019, en canvi, les consultes de visitants catalans a l’Oficina de Turisme van ser el 60% del total.

El que sí que s’ha notat enguany ha sigut l’absència del turisme internacional, per bé que la Setmana Santa de 2019 una de cada tres consultes al punt d’informació van ser de gent procedent de fora d’Espanya. La darrera Setmana Santa, en canvi, les visites de turistes internacionals van representar només un 6% del total de consultes a l’Oficina de Turisme de Sant Feliu de Guíxols.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.