Aquest mes de març arriben dues noves exposicions a l’Antic Hospital

Aquest mes de març arriben dues noves exposicions a l’Antic Hospital

El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols presenta dues noves exposicions que s’ubicaran a la seu de l’Antic Hospital de la ciutat.

‘La Penicil·lina catalana: 75 anys de l’obtenció de la Penicil·lina a Barcelona’

La trobareu a la primera planta de l’edifici, a l’Espai del Metge i la Salut Rural. Obrirà portes el dissabte 13 de març.

Segons destaquen des del Museu, aquesta mostra posa en valor un fet tant important, com poc conegut, com és que fa setanta-cinc anys un grup de científics catalans, amb el país devastat, va ser capaç de produir penicil·lina autòctona prou estable per ser utilitzada terapèuticament. Un fet que no és menor, perquè vol dir que Catalunya era el primer país de l’Europa continental que assolia la fita.

‘Camins de ronda’

La podreu visitar a partir del dissabte 20 de març a La Capella de l’Antic Hospital.

Des del Museu d’Història es recorda que aquesta exposició recrea i posa en valor la diversitat paisatgística i social de la xarxa de senders que ressegueix la costa catalana a partir d’un guió elaborat pel geògraf i fotògraf Rafael López-Monné (Tarragona, 1964). Posteriorment al seu pas pel Museu Marítim de Barcelona, la mostra s’exhibeix als equipaments costaners que formen part de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana. En aquesta ruta per la Xarxa, l’exposició incideix en les característiques específiques locals d’aquests senders i posa en valor el seu patrimoni costaner més proper.

Les mostres es podran visitar fins el 27 de juny i els seus horaris seran:

► Divendres de 17.00 a 20.00 hores.
► Dissabtes d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores.
► Diumenges i festius d’11.00 a 14.00 hores.
► Per Setmana Santa hi haurà un dia extra de visites, que serà el dijous 1 d’abril, de 17.00 a 20.00 hores.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.