Certificar en accessibilitat turística el nucli de Castell d’Aro, nous espais a Platja d’Aro i més empreses

Certificar en accessibilitat turística el nucli de Castell d’Aro, nous espais a Platja d’Aro i més empreses
El consistori i el Consell Comarcal del Baix Empordà han organitzat un curs formatiu per a les empreses, serveis i entitats per incentivar noves adhesions al distintiu

Fins al 9 de març, cada dimarts, se celebra a Platja d’Aro un curs d’Accessibilitat Turística amb la participació d’empreses d’allotjaments, activitats i serveis turístics, comerços, entitats i institucions.

L’objectiu del curs, que va començar la setmana passada i es divideix en quatre sessions de cinc hores cadascuna, és fer valdre l’accessibilitat de les destinacions i generar un nou valor competitiu, qualitatiu i diferencial.

El curs l’organitza la regidoria de Turisme del municipi i l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà per fer créixer el nombre de certificacions en l’àmbit privat (allotjament, restauració, comerç i oci- l’adhesió) i que aquesta iniciativa pugui esdevenir un nou pol d’atracció.

Els continguts se centren en els conceptes i glossari del turisme accessible, la seva demanda i l’anàlisi de la seva situació al país i arreu del món, la seva normativa bàsica i les exigències legals en equipaments i recursos, entorn i mitjans de transports; i apunts sobre el disseny de productes específics i l’atenció als clients amb necessitats especials.

L’activitat formativa s’emmarca el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà que també acredita, des de l’any passat, equipaments i serveis turístics segons l’oferta vers l’usuari final -visual, auditiva, en cadira de rodes, mobilitat reduïda o necessitats especials per a les famílies- un cop superada la visita d’inspecció i validació a càrrec d’una empresa especialitzada. Una experiència pionera a Catalunya impulsada pel Consell Comarcal del Baix Empordà amb la participació del Patronat de Turisme Girona Costa Brava i el Consorci de les Vies Verdes.

Certificacions a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró

El municipi ha obtingut quatre distintius d’accessibilitat turística durant el primer any d’implementació de la certificació.

Fins ara s’han certificat l’Oficina de Turisme, la Platja Gran, l’Hotel Planamar i el Càmping Valldaro. El consistori també està treballant per certificar pròximament el Parc dels Estanys, Cala Rovira, l’eix comercial de Platja d’Aro i el nucli antic de Castell d’Aro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.