La feina de SOS 4X4 Rescat de muntanya amb 4×4

La feina de SOS 4X4 Rescat de muntanya amb 4×4

Durant el Temporal Filomena van fer només al Baix Empordà més d’una vintena de rescats

Una vintena de rescats durant el Temporal Filomena de fa dos caps de setmana els va visibilitzar com una eina important a l’hora de gestionar emergències al costat dels equips de rescat. Són SOS 4X4. Una organització de voluntaris i voluntàries que participen al costat de Mossos, Policies Locals, Agents Rurals, ADFs Bombers en rescats de vehicles i recerca de persones perdudes a la muntanya.

Tot i que al Baix Empordà el Temporal Filomena va ser lleu si que van caure volves que van agafar i ràpidament convertir-se en plaques de gel a Romanyà de la Selva i el Puig d’Arques. Això va fer que força vehicles, fent cas omís a les crides a la prudència del Procicat i saltant-se el confinament municipal, pugessin fins aquests espais i alguns quedessin atrapats per inexpertesa en la conducció en aquestes condicions o perquè no tenien el vehicle preparat.

I aquí va entrar SOS 4×4. Al costat de Bombers, ADFs, Mossos i Policies Locals van participar en el rescat d’aquests vehicles. Una tasca que fan arreu de Catalunya.

El grup és de voluntaris i voluntàries però tenen formació per ajudar els equips de rescat i GPS per arribar a lloc.

Aquesta iniciativa va néixer dins el món dels aficionats del tot terreny per auxiliar-se entre ells quan algun quedava embarrancat quan feia excursions per zones inescrutables. De mica en mica, SOS 4×4 va anar prenent forma i organitzant-se a escala nacional –

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.