S’entreguen els reconeixements dels Premis ARC, amb nominació del Festival de la Porta Ferrada

S’entreguen els reconeixements dels Premis ARC, amb nominació del Festival de la Porta Ferrada

El passat dimarts 15 de desembre va tenir lloc a Barcelona, a la Sala Barts, l’entrega dels reconeixements dels Premis ARC, als quals els Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols estava nominat.
Per part del Festival hi van assistir el regidor responsable, Josep Saballs, el director del certamen, Albert Mallol, i Sergi Rosselló, representant de The Project. El regidor, Josep Saballs, explica que aquest any es van entregar “reconeixements, aquest any no eren premis. Volien que fossin reconeixements per tota la situació viscuda”.

Els ARC són uns guardons de la música d’una associació de representants i mànagers a nivell de tot Catalunya “que fa 70 anys que existeix i que reconeix en diferents àmbits als diferents participants destacats que ha tingut aquell any”. Referint-se a la nominació del Festival de la Porta Ferrada: “estàvem nominats com un dels festivals que aquest estiu passat, superant totes les adversitats i dificultats, vam poder tirar endavant”.

“No vam guanyar, però també és veritat que teníem competidors forts, com l’acústica de Figueres i el Cruïlla XXS”, comenta el regidor. Va ser aquest darrer qui es va emportar el reconeixement. Josep Saballs ha destacat que des del Porta Ferrada se senten “molt contents per haver estat nominats, senyal que comencem a ser notícia, que comencen a tenir-nos en compte més enllà de la província de Girona”.

També afirma  que estan “il·lusionats perquè l’any que ve puguem tornar a optar a algun altre premi. El que volem és que el Festival de la Porta Ferrada generi marca, generi notícia, i tingui un recorregut tan o més llarg del que porta fins a dia d’avui, que recordem, el proper 2022 celebra els 60 anys”.

A l’acte, que va obrir la Consellera de Cultura, Àngels Ponsa, hi van ser presents Blaumut, Gerard Quintana, Mazoni, Stay Homas, entre altres. La gala, seguint totes les mesures de seguretat establertes, va ser presentada per Ferran Aixalà, músic i guionista de programes com ara “El foraster” de TV3 i va comptar amb les actuacions d’Aiala, Blaumut i Ladilla Rusa.

Des de l’organització destaquen que s’han entregat reconeixementsen un total d’onze categories, a tots aquells col·lectius d’artistes, empreses i associacions del sector de la música que han treballat intensament per reactivar-lo durant la crisi sanitària. Els premis també han volgut reivindicar la reconversió dels formats que ha obligat la represa de l’activitat en la desescalada”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.