Sessió informativa online del projecte de cohabitatge sènior Walden XXI de Sant Feliu de Guíxols

Sessió informativa online del projecte de cohabitatge sènior Walden XXI de Sant Feliu de Guíxols

El projecte de cohabitatge sènior de Sant Feliu de Guíxols, Walden XXI (integrat dins la cooperativa Sostre Cívic), que s’ubicarà l’antic Hotel Jecsalis de la ciutat, organitza una sessió informativa dirigida a les persones interessades en aquesta iniciativa, que serà una realitat el 2023.

La sessió informativa, que serà virtual, tindrà lloc aquest dissabte 19 de desembre a partir de les 11 del matí. Per participar-hi cal inscripció prèvia. Hi podeu accedir fent clic aquí.

Aquest projecte pretén crear, tal i com destaquen els seus responsables, un sistema de cohabitatge sènior, sense afany de lucre, per convertir-lo en una alternativa a les residències clàssiques.

L’edifici es convertirà en 27 apartaments d’uns 40 metres quadrats, en règim de cessió d’ús, on s’hi instal·laran les 35 persones que en formen part. A més, el 20% de l’edificació (uns 800 metres quadrats), es destinarà a espais comuns, com ara un gran menjador, bugaderia, la sala de cures, entre altres.

Un projecte de vellesa activa i autogestionada

Tal i com destaquen els responsables, el model d’habitatge cooperatiu sènior neix com una resposta col.lectiva per fer front a la solitud i l’aïllament, un dels problemes més greus que pateix la gent gran en l’actualitat. Es basa en uns interessos compartits amb l’objectiu de millorar la vida de les persones que hi viuen i el seu entorn.

La compra de l’hotel Jecsalis ha suposat una inversió de 2 milions d’euros, finançats amb l’aportació inicial de 40.000-45.000 euros que farà cada persona sòcia, com també a través d’un crèdit que servirà per finançar les obres de reconversió de l’edifici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.