El govern de Platja d?aro, prioritza salvar la temporada turística i fer l’obra grossa a la tardor

El govern de Platja d?aro, prioritza salvar la temporada turística i fer l’obra grossa a la tardor

El grup municipal SOM Castell-Platja d’Aro-S’Agaró denuncia que a les obres que van començar va just una setmana de moviments de terres per arreglar l’esvoranc que el temporal Gloria havia fet al passeig marítim de la platja gran de Platja d’Aro estan enterrant les restes de runes, plàstics i cablejat.

Per una banda el grup a l’oposició celebra que s’hagin iniciat aquestes obres però considera que el sistema de tapar tota la runa de l’escala que el temporal va esfondrar i enterrar-la amb la sorra de platja, per retirar-la el proper hivern quan es facin les obres de reforç del talús del passeig suposa un perill d’esllavissament, un perill cap al medi ambient (si arriba un temporal abans de l’actuació de reparació del passeig) i un sobre cost, ja que ara la runa estava a la vista i en el futur s’haurà de separar la runa de la sorra. SOM es dirigirà al Ministeri responsable de costes i a la direcció general de la Generalitat responsable de costes, per consultar la legalitat d’aquestes actuacions

L’equip de govern vol salvar la temporada turística i fer el gruix de les obres a la tardor

Des de l’equip de govern la regidora d’Urbanisme a Castell-Platja d’Aro Montse Rovira explica que en comissió informativa ja es va informar de la decisió de l’equip de govern d’arranjar la platja i fer l’obra grossa del passeig passat l’estiu. A la platja gran de Platja d’Aro el temporal Gloria va afectar sobretot un tram de la platja d’aproximadament de 500 metres que va quedar descalçat per la part de sota, deixant a la vista els tubs de plàstic que portaven el cablejat de la instal.lació elèctrica, que va quedar totalment malmesa. Rovira explica que per part de Costes del govern espanyol s’ha portat a terme un concurs per adjudicar les obres d’arranjament del passeig que contemplen a grans trets: el moviment d’uns milers de m3 de sorra, la retirada de la instal.lació malmesa, i la construcció d’una escollera de rocalla sota el passeig per fonamentar-lo i evitar futur desprendiments. Les obres per part de Costes podrien començar a finals de maig però l’equip de govern prioritza salvar en la mesura que es pugui la temporada turística, tant des del punt de vista d’usabilitat de la platja, com del negoci dels hotelerscomerços i restauradors de la zona. Per això el govern municipal ha demanat a Costes passar les obres al mes de setembre-octubre i evitar un estiu amb maquinària pesant a la platja. L’àrea d’Urbanisme ha optat per colgar de sorra els materials que queden (se n’ha retirat la majoria i que acabarà retirant Costes quan faci l’obra grossa); arranjar la platja, i arranjar el passeig en la mesura del possible per tal de mirar d’encarar la temporada turística en les millors condicions possibles, donades les circumstàncies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.