Una intèrpret dels jutjats, en la trama de l’assessor gironí

Una intèrpret dels jutjats, en la trama de l’assessor gironí

Segons Informa El Punt Avui La Policía Nacional està a un pas de tancar la ronda de detencions dels integrants de la suposada trama encapçalada per l’amo de l’assessoria Mareñà Font, de Girona, Amadeu Font Birlanga, a qui s’acusa d’haver falsificat declaracions de renda, inflant-les clarament a l’alça, per obtenir així l’expedició il·lícita de contractes de treball com a empleats de la llar a ciutadans estrangers, als quals cobrava entre 2.000 i 5.000 euros pels tràmits. Les detencions per aquest cas ja s’acosten a la quarantena, si bé els tres darrers que s’han produït tenen una rellevància especial, ja que es tractaria d’implicats directes en la xarxa.

Una de les sospitoses és una veïna de Girona, que treballa com a intèrpret d’àrab tant als jutjats com per a la policia. Els efectius van detenir a final d’octubre la traductora, que es va negar a declarar davant del jutge. Les primeres investigacions indiquen que hauria fet d’intermediària entre l’empresari i diversos clients, la majoria dels quals eren de nacionalitat marroquina. Fonts pròximes al cas van avançar ahir a aquest diari que els policies l’havien vist en ocasions acompanyant ciutadans fins a l’assessoria i, per tant, es creu que s’encarregava personalment de buscar possible clientela.

“Mai no hi he tingut tractes”

La mateixa tasca era la que feien presumptament els altres dos detinguts: una dona i un home –aquest darrer de nacionalitat marroquina– residents a Platja d’Aro. L’individu, que regenta una carnisseria en aquest municipi del Baix Empordà, va ser arrestat el 2 d’octubre, després que tornés del Marroc, on va anar la setmana passada per solucionar uns problemes amb una herència. El mateix dia va donar la seva versió a l’instructor, a qui va insistir que mai no havia tingut tractes amb Font. Com va succeir amb els altres acusats, després de declarar va quedar amb llibertat provisional sense fiança. La policia creu que ara tan sols els falten dos arrestos més per tancar el cercle dels intermediaris –les detencions pendents són les de dos homes, un dels quals és flequer–.

Font va ser arrestat el 9 d’agost i, després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs. Cal recordar que, durant la investigació, els agents han detectat uns 50 expedients fraudulents. En l’anàlisi d’alguns documents s’ha destapat que, a canvi de 500 euros, diverses persones van deixar el carnet d’identitat a l’assessor perquè els falsegés els comptes i simulés que eren particulars amb uns ingressos nets de més de 30.000 euros, que és el mínim que s’exigeix per poder contractar un treballador domèstic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.