En dues setmanes la circulació de vehicles a Platja d’Aro s’ha reduït un 72,5%

En dues setmanes la circulació de vehicles a Platja d’Aro s’ha reduït un 72,5%

La Policia Local de Castell-Platja d’Aro ha reforçat els controls especialment a les entrades del municipi per garantir el compliment de l’estat d’alarma i que no es repeteixi l’episodi del cap de setmana passat. Els agents recorden que el fet de desplaçar-se a una segona residència no està permès. En aquest sentit s’ha extremat la vigilància del cos de seguretat platjarenc. La totalitat de la plantilla està operativa. Això mobilitza una cinquantena d’agents que treballen 12 hores diàries, tant realitzant controls com moviments per la població les 24 hores del dia.

Des del dilluns passat s’han realitzat una trentena de controls diaris aturant entre 300 i 400 vehicles cada jornada. El nombre de vehicles aturats ja supera el miler i se n’han denunciat prop d’un centenar per infracció del decret d’estat d’alarma.

La Policia Local de Platja d’Aro afirma que des del dimarts 3 de març fins al dimarts 17, la circulació s’ha reduït un 72,5% al municipi i que al llarg d’aquesta setmana la reducció va augmentant. En el cas de les segones residències, el cap de setmana passat van rebre una allau de vehicles d’altres indrets de Catalunya i aquest cap de setmana no ha sigut el cas.

Pel que fa als desplaçaments permesos, insisteixen en el fet que només pot anar una persona al cotxe. Només hi pot anar una segona persona en cas d’extrema necessitat i, en aquest cas, situar-se a la part posterior del vehicle i en diagonal del conductor i tots dos fer ús de mascaretes.

Les sancions per incompliment poden oscil·lar entre 600 i 60.000 euros. La Policia Local remarca la importància de quedar-se a casa i de la conscienciació de la població, no per evitar sancions, sinó per evitar el contagi i així no col·lapsar els serveis sanitaris. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.