El nou Centre Cívic de Castell d’Aro no pot tenir maquinària a les cobertes principals

El nou Centre Cívic de Castell d’Aro no pot tenir maquinària a les cobertes principals
La Comissió de Patrimoni Cultural de la Generalitat no ha autoritzat la proposta municipal de modificació del projecte i l’Ajuntament haurà de retirar la maquinària

L’any 2017, la direcció general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, va donar llum verda a l’Ajuntament per a la construcció del nou Centre Cívic de Castell d’Aro a la Plaça Poeta Sitjà, a condició que, les cobertes del nou edifici quedessin lliures d’instal·lacions i maquinària per tal de no accentuar encara més el volum final del nou edifici i aconseguir la màxima integració de l’equipament a l’entorn declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Durant la construcció de l’edifici, s’han instal·lat aparells d’aire condicionat i extracció de fum al teulat perquè, segons expliquen des de la regidora d’urbanisme, els redactors del projecte van interpretar les cobertes com una cinquena façana, amb un tractament de l’espai molt integrador i enjardinat per minimitzar l’impacte visual.

Un cop instal·lada la maquinària, el grup municipal a l’oposició de SOM va qüestionar l’actuació i va alertar en el mateix ajuntament i la Generalitat.

A finals de novembre de l’any passat, l’Ajuntament va presentar a la direcció general de Patrimoni Cultural una proposta de modificació de les instal·lacions de coberta del Centre Cívic per mantenir la maquinària on es troba actualment.

A la resolució de la direcció general de Patrimoni Cultural, d’aquest mes de gener, els membres de la Comissió al·leguen que, tot i que la proposta presentada pel consistori minimitza l’impacte de la maquinària a coberta i suposa una millora respecte de l’obra ja executada, no dóna compliment a l’anterior acord de la Comissió, en el sentit que les cobertes principals no queden lliures de maquinària. També es considera que les instal·lacions en les cobertes inferiors, no visibles, no incompleixen l’esmentat acord, atès que no confereixen una major volumetria a l’edifici i no tenen un impacte negatiu en la visualització del conjunt històric i del mateix edifici.

Després d’exposar els motius, la Comissió no autoritza per unanimitat la nova proposta d’ubicació de les instal·lacions de climatització al·legant que l’actuació proposada contradiu l’acord de l’any 2017.Des de l’Ajuntament diuen que acataran la decisió i estan estudiant una solució tècnica. També alerten que aquest contratemps molt probablement comportarà uns costos afegits, una menor eficiència energètica de l’edifici i retard en l’obertura del Centre Cívic que estava previst en el mes de setembre durant els actes de la Festa Major de Castell d’Aro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.