Platja d’Aro vol adjudicar el nou servei de recollida de residus abans de l’estiu

Platja d’Aro vol adjudicar el nou servei de recollida de residus abans de l’estiu

El nou servei de recollida de residus i neteja viària hauria d’estar funcionant abans de l’estiu. Així ho va avançar ahir el regidor de serveis Carles Méndez qui va explicar que aquesta és la intenció de l’equip de govern (PSC, ERC i la Vall d’Aro en Comú) qui en el ple d’avui porta a aprovació inicial el plec de condicions del nou contracte per poder convocar el concurs públic del servei que també afecta la neteja de platges, els camins de ronda i la gestió de la deixalleria municipal.

Actualment, el concessionari és GBI Serveis, que rep uns tres milions d’euros anuals per part del consistori per prestar el servei. Aquesta empresa va iniciar el contracte el juny del 2008 per un període de vuit anys i dues pròrrogues que s’han aplicat. El contracte expira aquest any, motiu pel qual el consistori ha elaborat un nou plec de condicions per tal de poder licitar el contracte a través d’un concurs públic.

Segons l’Ajuntament, la nova concessió es licitarà per vuit anys amb un preu inicial valorat en uns cinc milions d’euros anuals i inclourà els mateixos àmbits d’actuació. «Volem una millora en el servei, amb més personal i una renovació de la maquinària», va detallar Méndez, qui va precisar que, en els darrers deu anys, el municipi ha canviat molt. En aquest sentit, l’edil platjarenc va explicar que les urbanitzacions del terme municipal han augmentat i que calen més recursos i personal per oferir un «bon servei».

A més, també va especificar que un altre dels objectius del nou plec de condicions és «aconseguir un reciclatge més efectiu» o canviar els contenidors grans per altres de més «integrats». Una altra de les novetats avançades per Méndez afecta els grans restauradors, als quals es recolliran els residus orgànics dues vegades al dia, en lloc d’una com fins ara. «Hi haurà canvis importants», va concloure l’edil de Serveis. En el ple extraordinari, que es farà a dos quarts de nou del vespre, també es portarà a aprovació inicial el Reglament regulador del servei del cementiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.