Ban Municipal de mesures preventives i recomanacions davant la lleventada

Ban Municipal de mesures preventives i recomanacions davant la lleventada

BAN

Davant la previsió meteorològica, les possibles afectacions que se’n puguin derivar i l’activació en fase d’ALERTA per part de Protecció Civil dels Plans especials d’emergències per risc de vent, inundacions i nevades a Catalunya, en un període de tres dies, del 20 al 22 de gener de 2020, s’activen diversos mecanismes preventius i es fan tot un conjunt de recomanacions a la ciutadania:

Mesures preventives

·Tancament i prohibició d’accés al Passeig Marítim, camins de ronda i cales de la façana marítima.

·Tancament de parcs infantils i zones enjardinades on hi hagi perill de caiguda de branques i altre elements de l’arbrat.

·Preparació de sal per escampar als vials amb més pendent, en cas de neu.

·Obertura, neteja i senyalització d’embornals de les zones fàcilment inundables; i posta a punt dels sistemes de bombeig.

·Activació de la situació de prealerta als diversos serveis municipals, Policia Local i empreses de servei (Aquàlia, Enllumenats Costa Brava i GBI Serveis).

Recomanacions

·Cal respectar i acatar tots els indicatius, senyals i avisos d’emergència.

·Cal extremar les precaucions en els accessos i estacionaments a soterranis,  i també reduir al màxim el trànsit de vianants i de vehicles en vies inundables.

·Circuleu a poca velocitat ja que hi pot haver embornals oberts i també per evitar danys a tercers a partir de l’efecte onada de l’aigua.

·Eviteu apropar-vos a rius, torrents i rieres, ja que poden tenir crescudes sobtades del curs de l’aigua, i no hi estacioneu vehicles.

·Adoptar mesures preventives en habitatges, comerços i serveis situats en plantes baixes i/o que tinguin plantes semisoterrades o soterrades.

·Davant el fort vent tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Abaixeu completament les persianes i, si són de cordó, subjecta-les bé. Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

·També vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure. No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions. Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses.

·No accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d’espigons, esculleres i passeig marítim.

·En cas des situacions d’averies d’enllumenat públic o particular cal adreçar-se a Enllumenats Costa Brava · T 900 365 724.

·Per a qualsevol situació de risc o d’emergència adreceu-vos a la Policia Local de Castell-Platja d’Aro · T 972 825 777 o truqueu al 112. Conserveu la calma, els serveis s’atendran per ordre d’emergència.

·Estigueu alerta a la previsió meteorològica i als avisos, recomanacions i consells d’autoprotecció que s’ofereixen des dels mitjans de comunicació i també des dels canals d’informació de l’Ajuntament i de la Policia Local.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.