Estrena de l’Escola de Teatre

Estrena de l’Escola de Teatre

Un total d’onze joves, d’entre 12 i 17 anys, van participar ahir al vespre en la jornada de portes obertes de l’Escola Municipal de Teatre Integral, que impulsa l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Santa Cristina. El grup teatral encara no s’ha tancat, i hi ha de temps fins al 29 de febrer per apuntar-s’hi. “Estem molt contents per l’interès que s’ha mostrat en aquesta iniciativa”, ha recordat la regidora de Cultura, Tina Gorina, que recorda que és una iniciativa del programa electoral del govern.

L’Escola de Teatre, on els joves aprendran interpretació, però també tot el que està relacionat amb el teatre (maquillatge, decorats, màrqueting…), està dirigida per l’actriu i directora de teatre Geòrgia Bonell. La matrícula per a l’escola és gratuïta i la quota és de 20 o 25 euros mensuals, segons estigui o no empadronat al municipi, respectivament. La seu de l’escola serà l’equipament cultural municipal i l’horari, cada dijous, de 18 a 20 hores, amb una durada de gener a juny i d’octubre a desembre.

Amb l’Escola de Teatre, el govern vol donar continuïtat al món teatral cristinenc, del qual es té notícies des de finals del segle XIX, segons un treball d’investigació realitzat recentment per Jordi Gaitx i Miquel Correyero, arxiver municipal i col·laborar de l’Arxiu, respectivament. Ambdós investigadors recorden que el seu moment àlgid va ser durant la dècada dels anys 40 del segle passat amb la creació de l’agrupació teatral Germanor Cristinenca.

La Germanor, com era coneguda, la van impulsar Marià Sancho, que havia estudiat teatre a Barcelona; Lluís Pallí, que era el secretari municipal, i Pere Juncà, que era el mestre. I va acabar l’any 1954. El teatre local es va recuperar els anys 70 a través del Centre Recreatiu i Esportiu Cristinenc (CREC), però també va acabar desapareixent a finals del segle XX, fins que l’any 2007 es va fundar l’agrupació 50 i mig, sota la direcció de l’actriu Geòrgia Bonell, que va durar uns anys i que ara serà qui gestionarà l’Escola Municipal.

Els que estiguin interessats, es poden inscriure en aquest link:

http://formaciosantacristina.azurewebsites.net/Curs/Details/473

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.