CAMPAMENT I CAVALCADA DE REIS A PLATJA D’ARO I CASTELL D’ARO ADHERIDES A LA CAMPANYA “BALTASAR DE VERITAT” I AMB CARAMELS SENSE GLUTEN

CAMPAMENT I CAVALCADA DE REIS A PLATJA D’ARO I CASTELL D’ARO ADHERIDES A LA CAMPANYA “BALTASAR DE VERITAT” I AMB CARAMELS SENSE GLUTEN

Tot a punt per a rebre la gran cavalcada dels Reis de l’Orient, diumenge 5 de gener de 2020 a Platja d’Aro (18 h) i a Castell d’Aro (20 h). Melcior, Gaspar i Baltasar i el seu seguici faran la seva desfilada pels carres més cèntrics de les dues viles, amb les tradicionals visites a les esglésies i les cloendes als pavellons esportius. Per segon any consecutiu l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro s’adhereix a la campanya #BaltsarDeVeritat de l’entitat Casa Nostra Casa Vostra, i ni Sa Majestat ni cap dels patges o membres de la comparsa del rei negre serà una persona amb la pell pintada, gràcies a la participació de l’Associació Cultural Casaumï (Senegal). També hi col·laboren la Banda Musical El Caliu i el Club Twirling Platja d’Aro.

La comitiva estarà encapçalada per la banda musical local El Caliu i també hi haurà altres propostes d’animació, entre elles també el Grup Casumaï amb música i ball tradicional diola de Casamance, Senegal. El seguici està format per un centenar de persones, que reparteixen 600 kg de caramels sense gluten fruit de la col·laboració del consistori amb l’Associació Celíacs de Catalunya. Per tercer any consecutiu hi haurà Campament Reial, a la Plaça dels Estanys de Platja d’Aro (11-13.30 h i 16-18 h) amb les haimes dels seguicis dels tres Reis on s’hi podrà lliurar la carta o el darrer xumet a l’Ambaixador Reial i participar en els taller de fanalets, maquillatge i circ.

Un any més, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro organitza l’arribada de la comitiva de Melcior, Gaspar i Baltasar al municipi. Per encàrrec de Ses Majestats també s’ha tornat a editar un tríptic informatiu amb els recorreguts, amb una imatge creada per l’equip d’il·lustració gironí XuxuLanstrum, que també ha dissenyat la carta personalitzada per a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, repartida a les escoles i que els infants encara poden recollir a diverses dependències municipals -Oficina de Turisme, Biblioteca Mercè Rodoreda, Parc Infantil de Nadal, Castell de Benedormiens, Oficines d’Atenció Ciutadana i Centres Cívics Municipals- per omplir-la amb els seus millors desitjos, i si volen poden desar-la a partir del 27 de desembre a la gran Bústia Reial exposada a l’Avinguda de S’Agaró de Platja d’Aro (c/Pineda del Mar).

A Platja d’Aro, inicien el recorregut a les 18 h, al c/ Juli Garreta (fins al giratori Dr. Josep Trueta), i continuen direcció nord per l’Av. de S’Agaró (fins el giratori de l’Ajuntament), l’Av. Castell d’Aro, c/ Puig S’Agoita i visita a Església de Santa Maria (amb adoració al nen Jesús). Després pel c/ Vicenç Bou fins a Av. Castell d’Aro, per finalitzar al Palau d’Esports i Congressos on són rebuts per l’alcalde i a on tots els infants presents reben un obsequi (obertura de portes 19 h). Tot seguit, es traslladen a Castell d’Aro, on la cavalcada comença a les 20 h, i manté el recorregut habitual: Ses Majestats arriben per l’Av. de la Platja (a parir del c( Amadeu Vives), travessant la Plaça Poeta Sitjar, abans de continuar per la mateixa avinguda per enfilar a peu per les escales per a vianants fins a l’Església de Santa Maria, on també fan l’adoració al Nen Jesús. Tot seguit, retornen fins a la Sala Polivalent on són rebuts, de nou, per l’alcalde i les autoritats locals. Després de les salutacions i els discursos reials els infants presents reben un obsequi commemoratiu (obertura de portes 20.30 h).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.