Santa Cristina d’Aro tindrà un radar mòbil

Santa Cristina d’Aro tindrà un radar mòbil

La Policia Local de Santa Cristina d’Aro disposarà en breu d’un equip de radar mòbil amb làser amb la finalitat de lluitar contra les infraccions de velocitat al municipi. Abans, però, s’està realitzant una campanya d’informació i conscienciació a la ciutadania a través de dos senyals pedagògics que indiquen la velocitat dels vehicles i així poder crear, al mateix temps, un mapa cinemomètric, és a dir, saber les vies amb més afluència de vehicles i les que hi ha més infraccions de velocitat.

El nou aparell s’adquireix amb una triple finalitat: millorar la segureta de les vies del municipi, sancionar els infractors per incomplir els límits de velocitat i donar resposta a les demandes veïnals. L’acció policial es complementarà amb la instal·lació de ressalts estratègics. «Volem determinar els punts, dates i hores per fer els controls de radar», ha puntualitzat el sotsinspector cap de la Policia Local, Andrés Gil. El primer senyal pedagògic es va adquirir el 2017 i ara es complementa amb un segon, per tal d’informar del flux i velocitat dels vehicles. Un cop realitzada la campanya, la Policia Local començarà a executar controls de velocitat amb radar.

«És un aparell dissuasiu per lluitar contra els conductors imprudents i, per tant, reduir les probabilitats d’accidents», ha manifestat Gil. «Els conductors responsables no han de patir gens, però sí els irresponsables, que ara estaran més controlats», ha assenyalat. El radar té un sistema autònom i portàtil que combina la detecció de velocitat per làser, la imatge digital i l’arxiu de dades. Podrà funcionar de dia i de nit i el seu àmbit d’actuació i és de 100 metres per cada banda. Tota la plantilla de la Policia Local rebrà formació per a utilitzar-lo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.