Una titella de 4 metres, una bombolla gegant i el Passatge dels Records, les grans novetats d’aquest Nadal

Una titella de 4 metres, una bombolla gegant i el Passatge dels Records, les grans novetats d’aquest Nadal

Hi ha esdeveniments de Nadal a Sant Feliu de Guíxols que ja estan més que consolidats: la Fira de Nadal del pont de desembre, el pessebre de la Porta Ferrada, Els Pastorets, el pessebre vivent dels jardins del Monestir… Tot i això, en aquest període tan màgic i familiar de l’any encara hi tenen cabuda noves activitats. L’Ajuntament de la ciutat ha organitzat, per primera vegada, Ja és Nadal a Sant Feliu de Guíxols!, un conjunt d’esdeveniments nadalencs per al cap de setmana del 21 i 22 de desembre de 2019 als carrers més cèntrics del municipi. Alguns dels atractius més destacats seran una bola de neu gegant, la titella itinerant de l’Avi Martí i el Passatge dels Records.

“Hem volgut fer un cap de setmana molt potent a nivell comercial“, assegura la regidora d’Esdeveniments de Ciutat, Núria Cucharero. Serà “un triangle d’experiència familiar, molt enfocada a la temàtica nadalenca”, assegura Cucharero referint-se a les tres activitats principals. Aquests plats forts es duran a terme d’11:00h a 14:00h i de 16:30h a 20:00h el dissabte, mentre que el diumenge es faran només a l’horari de matí. La mateixa regidora recorda, però, que l’Associació Guíxols Comerç i Turisme ha preparat per a la tarda de dissabte una xocolatada popular a la plaça Joan Maragall, i que el Caga-Tió popular que es farà dilluns 23 de desembre també s’inclourà al programa de Ja és Nadal a Sant Feliu de Guíxols!.

Del Senyor Hivern a l’Avi Martí

L’Avi Martí és un dels personatges que visitarà la població ganxona. És una titella de quatre metres d’alçada que es passejarà pel centre de la ciutat tot interactuant amb aquells qui s’hi acostin. “Sant Feliu de Guíxols és un dels primers llocs on aterra l’Avi Martí”, explica Núria Cucharero. El fet és que aquest mateix personatge va ser el fil conductor del Nadal a la ciutat de Barcelona l’any passat, batejat llavors com a Senyor Hivern, i ara ha sortit de la capital catalana per emprendre una gira arreu del país. “Rebre’l serà tot un honor per a nosaltres”, afirma la mateixa Cucharero.

Una bombolla gegant i una estructura rústica molt especials

A la placeta de Sant Joan s’instal·larà una bola de neu gegant, d’aquelles on sembla que hi nevi quan s’agiten amb la mà i que tan típiques són de l’època nadalenca. Tant petits com grans hi podran entrar i “simularan ser els protagonistes de la bombolla gràcies a unes ulleres”, exposa Núria Cucharero, regidora d’Esdeveniments de Ciutat de Sant Feliu. “Creiem que pot aixecar l’expectació per fer fotografies, això que tant ens agrada fer a través de les xarxes socials”, diu la mateixa regidora.

Per altra banda, a la Rambla s’hi muntarà una estructura rústica anomenada Passatge dels Records i formada per tres botiguetes ambientades en dècades anteriors. Un lloc on, segons Núria Cucharero, “es podran reviure records de la infància“, i on els més petits “descobriran com era anys enrere la infantesa dels seus pares o avis”.En definitiva, un conjunt d’activitats dinàmiques, atractives i per a tots els públics. Cucharero sosté que és el cap de setmana més “adequat” per fer aquestes activitats perquè “és el de les compres de Nadal per excel·lència”, i considera interessant el fet de tenir “algun motiu més que el comerç” perquè la gent vingui a Sant Feliu de Guíxols. La també regidora de Turisme conclou que “és una oferta única a la comarca“, si bé “no hi ha cap proposta com aquesta al nostre entorn”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.