Faran més inspeccions en hotels i restaurants del Baix Empordà a l’estiu

Faran més inspeccions en hotels i restaurants del Baix Empordà a l’estiu

El Departament de Treball farà més inspeccions a l’estiu per detectar pràctiques fraudulentes al sector de l’hostaleria i restauració del Baix Empordà. No s’incrementarà el nombre d’inspeccions que es fan al llarg de l’any, sinó que es redistribuiran de manera que una part important es concentrarà en la temporada alta. És una de les demandes que el sector, a través de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, va exposar ahir durant una reunió de treball a Platja d’Aro, a la qual també van assistir representants del Departament d’Economia. Durant el 2018 es van fer prop de 1.400 inspeccions al sector a les comarques gironines i es van regularitzar un miler de llocs de treball que no complien la normativa.

“Ajudar els que ho fan bé i posar-ho més difícil als que estan temptats de fer-ho malament” en el sector de l’hostaleria i la restauració. Aquest és el principal objectiu, segons resumia el director de Promoció Econòmica del Departament d’Economia de la Generalitat, Lluís Juncà, sobre l’anunci de més inspeccions de Treball en temporada alta al Baix Empordà. També el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, va destacar la necessitat d’un treball de “qualitat” en què es garanteixin els drets dels treballadors, i va assegurar que comparteixen la inquietud del sector sobre les pràctiques fraudulentes que representen una competència deslleial. És per això que es va comprometre a destinar més esforços durant la temporada d’estiu per fer aflorar l’economia submergida i les activitats que no s’ajusten a la normativa.

El gerent de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Martí Sabrià, va recollir amb satisfacció el compromís de la Generalitat i va destacar que cal “posar el focus” en aquells que no fan les coses bé perquè la gran majoria d’empresaris de la zona ja compleixen la normativa. “En general les coses es fan bé, però hi ha una oferta que no està regulada, sobretot que obre tres mesos i que aporta poca fiabilitat laboralment i de producte; aquesta és la que s’hauria vigilar més de prop, i poder així competir tots entre iguals”, va dir. També va dir que actualment estan més vigilats aquells establiments que treballen tot l’any perquè les inspeccions es fan sobretot durant la primavera i la tardor, moments en què els negocis de temporada ja estan tancats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.