Comiat del Temps de Flors entre xàfecs i paraigües

Comiat del Temps de Flors entre xàfecs i paraigües

“Sabíem que faria una mica de mal temps, però ens hem atrevit i per ara ens va bé”, deia en Josep sortint dels Banys Àrabs. És amb un grup de set persones vingudes de Móra d’Ebre, han llogat un apartament per al cap de setmana a Girona. En Josep ho deia a les onze del matí i el cel li donava la raó. Els visitants que havien apostat per sortir malgrat les previsions eren nombrosos, però sense les aglomeracions del primer cap de setmana i amb més tranquil·litat per gaudir de les composicions.

Hi ha gent, però el carrer de la Força no està saturat i es pot entrar sense fer cua als subterranis de la catedral; les cues hi són als espais més emblemàtics (banys, claustre), però menys que en altres ocasions, com ho saben els visitants que repeteixen.

“L’any passat això estava replè, estàvem atapeïts, avui ho hem pogut visitar bé i fer fotos”, comentaven la Clara, l’Alícia i el Pedro, que havien vingut de Barcelona, Badalona i Tiana. Admetien que és millor venir a principi de setmana: “Es nota, les flors no són tan boniques, però s’entén que són natura viva.” I els encantava el que veien.

Davant de les escales de la catedral, a la Françoise i l’André, que havien vingut de Montpeller per primer cop a veure les flors, no els molestava aquest aspecte i deien que estaven impressionats pels muntatges. “Impacta l’opulència de flor fresca pertot, són prodigioses la creativitat i la inventiva de les composicions, i sobretot la feina dels voluntaris que ho han fet”, hi afegia la Françoise.

La seva parella se sorprenia que a Montpeller no es fes més ressò d’aquest esdeveniment (ells se n’han assabentat per casualitat amb uns amics). “Falta comunicació, nosaltres en farem publicitat”, deien aquests visitants que ja fa dues nits que són a Girona.

Els autòctons, els gironins, eren els més exigents, i ells sí que insistien que cal venir els primers dies de la setmana. Ho deia una parella, en Joan i la Carme, que ja van venir dilluns i tornaven ahir per acompanyar uns amics de Sant Feliu de Guíxols, com cada any. Com a bons coneixedors de la mostra també tenien clar què cal destacar d’aquesta edició: “l’església de Sant Martí és un dels espais més bonics”; els Banys Àrabs, molt bé; el claustre no els havia agradat tant com altres anys; la catedral, tampoc; els soterranis i les sarraïnes, molt bé.

El temps es va girar radicalment cap a dos quarts d’una del migdia, amb trons i xàfecs. Corredisses i més gent que mai en les exposicions en espais a recer. Les previsions no fallen, calia ser matiner. Però entre xàfec i xàfec, en els intervals, amb pluja suportable, es treien paraigües i continuaven les visites. Cal aprofitar les últimes hores, avui, diumenge, s’acaba la 64a edició del Temps de Flors.

Entrega dels guardons del Concurs 2019 avui a La Mercè

El centre cultural La Mercè serà l’escenari avui a partir de dos quarts de vuit de la tarda de l’entrega dels premis del concurs Girona, Temps de Flors 2019. Durant una setmana els concursants han exposat les seves plantes i flors a l’església dels Dolors, on també s’han fet diferents actuacions musicals que s’han complementat amb la mostra floral que dirigeix Anna Maria Camps. El repartiment de trofeus, en presència de l’alcaldessa, Marta Madrenas, es completarà amb projecció d’un vídeo realitzat per Carlus Camps i l’actuació de la coral Preludi. Aquests són els guardonats de l’edició 2019.

Ram de roses

1r. Assumpció Ribalta; 2n. Loreto Solà; 3r. Pere Canadell; accèssit Sònia Frigola.

Ram de flors

1r. Victòria Damián; 2n. M. Dolors Planas; 3r. Rosa Sais; accèssit María del Amo.

Rosa individual

1r. Teresa Farré; 2n. Esteve Bosch; 3r. Llorenç Masmasferrer; accèssit M. Dolors Planas.

Test amb flor

1r. Pepita Fonolleras; 2n. Dolors Grabuleda; 3r. Marit Antònia García.

Planta fulla verda

1r. Família Saura; 2n. Teresa Bohigas; 3r. Rosa M. Muntada.

Cactus

1r. Rosa Vila; 2n. Eva Cullell; 3r. Juli Faig.

Azalees

1r. Marit Antònia García.

Orquídies

1r. M. Rosa Puigdemont; 2n. Carmen Romero; 3r. Teresa Puigdevall; accèssit, Família Saura.

Composicions

1r. Teresa Blanch; 2n Assumpció Ribalta; 3r. Ariadna Puig Mont.

Infantil

1r. Laia Vila; 2n. Núria Vidal; 3r. Emma Buitrago; accèssit Pau Cufí; accèssit Oriol Vila.

Premis especials

Carme Romero; Teresa Bohigas; Llorenç Mas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.