Gran èxit de la III revetlla de Sant Jordi de Santa Cristina, que combina el gènere epistolar amb música

Gran èxit de la III revetlla de Sant Jordi de Santa Cristina, que combina el gènere epistolar amb música

Més d’un centenar de persones van gaudir ahir dissabte al vespre de la III edició de la revetlla de Sant Jordi de Santa Cristina d’Aro, que es va fer a l’Espai Ridaura. La revetlla de Sant Jordi ofereix una combinació del gènere epistolar, amb la lectura dramatitzada de cartes, amb música en directe per part d’alumnes i professors de l’escola de Música del municipi. En aquesta edició, les cartes provenien totes elles de les escriptores Jane Austen, Charlotte Brontë i George Sand i dels escriptors Lord Byron, Gustave Flaubert i Oscar Wilde. La presentació de la revetlla, sota el lema “Escriure: necessitat o plaer”, va anar a càrrec de Mª Àngels Cabré, escriptora i directora de l’Observatori Cultural de Gènere.

L’esdeveniment cultural, que organitzava l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, a través de la Biblioteca Municipal Baldiri Reixac, l’Escola Municipal de Música i l’Espai Ridaura, i Omnium es va concretar en explicar quasi al llarg de dues hores la vida dels diversos escriptors, tots ells del segle XIX, intercalada amb lectures dramatitzades de les seves epístoles. Es va començar per Jane Austen i es va acabar per Oscar Wilde. Entremig de la dramatització, van actuar alumnes i professors de l’Escola de Música, interpretant les peces “Al matí” de Peer Gynt (Edvard Grieg), Dansa de la Fada de Sucre (Pyotr Ilyich Txaikovski) i El cavall de Búffalo Bill. I al final de l’acte, novament van actuar els professors, tocant Valse triste (Franz von Vecsey) i Sonata per a violoncel i piano (Frederic Chopin). La regidora de Cultura, Sònia Pujol, va dedicar la revetlla de Sant Jordi a Tomàs Rosés, mort recentment.

D’altra banda, el dimarts 23 d’abril, a les 17 hores, és farà la festa infantil de Sant Jordi al pati de la biblioteca, amb la família Guirigall. Una hora més tard, tindrà lloc l’entrega dels premis del Concurs Mercè Rodoreda i de l’obra de teatre Cyrano de Bergerac. En acabar el lliurament, hi haurà una xocolatada popular.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.