Castell-Platja d’Aro és pioner en l’adaptació de passos de vianants per a infants i joves que tenen autisme

Castell-Platja d’Aro és pioner en l’adaptació de passos de vianants per a infants i joves que tenen autisme

L’acció s’emmarca dins un pla per millorar la seguretat en els accessos a les escoles

Des de fa un parell de setmanes, els passos de vianants més pròxims en els centres educatius de la població disposen d’uns pictogrames per orientar en els infants i joves que tenen autisme.

En els extrems de cada pas de vianants es poden veure uns símbols que, acompanyats de les accions per escrit, alerten en els nens i nenes de la necessitat de parar i mirar abans de creuar-lo. També es pintaran a les voreres, petjades per indicar a l’infant i jove quina és la ruta escolar segura.

L’Ajuntament i la Policia Local van decidir impulsar la mesura arran la petició de l’Associació Viu Autisme.

Altres accions que ha dut a terme el consistori, per oferir la màxima seguretat a les famílies i alumnes que entren i surten dels equipaments educatius de la població, ha estat repintar els passos de vianants més pròxims en els centres realçant la seva visibilitat amb franges vermelles i blanques o incrementar la vigilància policial a les hores de major trànsit de persones i vehicles al voltant dels centres.

També es reduirà a 30 km/hora la velocitat a la xarxa viària que envolta en els col·legis i s’informarà en la sortida de les escoles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.