5 restaurants baixempordanesos reben el segell Slow Food-Km0

5 restaurants baixempordanesos reben el segell Slow Food-Km0

9 restaurants empordanesos, entre ells 5 del Baix Empordà, han rebut aquest dilluns els cargols que els acrediten com a establiments Slow Food-Km0. El restaurant la Barberia de Palamós és l’únic baixempordanès que es reincorpora a la llistade restaurants que ofereixen una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen.  Per contra perd la placa el restaurant Vicus de Pals.

El lliurament de plaques s’ha fet aquest dilluns al mati al moll pesquer de l’Ametlla de Mar (la Cala) amb la presència dels cuiners i cuineres dels restaurants dels Països Catalans que participen en el projecte Slow Food-Km0. Els restaurants de la comunitat Slow Food cuinen plats en els quals es prioritza la pagesia propera i ecològica, s’empren aliments de temporada i productes de proximitat, s’evita l’ús de transgènics, es recuperen productes de l’Arca del Gust i dels Baluards de SlowFood i es cuinapeix capturat de forma sostenible

El projecte dels Restaurants Km0 de SlowFood neix fa anys de la voluntat, de cuiners i socis de l’entitat, per fomentar una cultura basada en els aliments bons, nets i justos. SlowFood és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, actualment representada a 160 països del món.

Els restaurants baixempordanesos que han rebut la placa són: el Ginjoler de Sant Feliu de Guíxols, la Calèndula de Regencós, Ca la Lola d’Ullastret,  el Casamar de Llafranc i com a reincorporació d’aquest any la Barberia de Palamós.

També han rebut el cargol l’Antaviana de Figueres, el Marítimde Tossa de Mar, Ca la Maria de Llagostera i l’Integral de Figueres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.