COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES A CASTELL-PLATJA D’ARO AMB ACTES REIVINDICATIUS, CULTURALS, ESPORTIUS I DE SENSIBILITZACIÓ

COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES A CASTELL-PLATJA D’ARO AMB ACTES REIVINDICATIUS, CULTURALS, ESPORTIUS I DE SENSIBILITZACIÓ

Celebració del Dia Internacional de les Dones a Castell-Platja d’Aro amb diverses activitats culturals, reivindicatives i de lleure, del 7 al 9 de març, com a punt culminant d’una setmana en la que es desenvolupen diversos tallers de sensibilització a les àrees municipals d’Infància, de Joventut i a l’Aula d’Adults. Organitzen les regidories de Benestar Social i Salut Pública, i de Participació Ciutadana i Dinamització Comunitària, l’Associació de Dones de la Vall d’Aro i Ecofogons amb el suport de l’Institut Català de les Dones.

 

Dijous 7 de març (19 h) a la Biblioteca Mercè Rodoreda, presentació del llibre 100 dones catalanes. 100 inspiracions creatives d’Antoni Gelonch. El volum recull els pensaments d’un centenar de catalanes que han reflexionat sobre l’art, el procés creatiu i el paper de les dones en la producció artística, que han marcat el seu temps i que han alçat la veu per fer evolucionar la societat. Des del segle XIX fins als nostres dies. Des de Rosa Sensat fins a Txell Bonet, passant per Caterina Albert, Aurora Bertrana, Montserrat Roig, Sol Picó, Natza Farré i Lita Cabellut, entre moltes altres.

 

L’endemà divendres 8 de març (17 h) a la Plaça de l’Ajuntament de Platja d’Aro, concentració i lectura del manifest de la jornada. Es prega a que s’hi assisteixi amb el mocador lila que es distribueix gratuïtament aquests dies al Centre Cívic Vicenç Bou, a les àrees de Joventut i de Benestar Social, a la Biblioteca Mercè Rodoreda i a la Casa Lila (àrea d’Infància). Darrerament, dissabte 9 de març els municipis de la Vall d’Aro han organitzat conjuntament la segona edició de la Caminada per la igualtat, que recorrerà la Via Verda, en un itinerari de 7 quilòmetres. Sortida des de l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro (9 h); segona sortida i esmorzar popular a la Sala Polivalent de Castell d’Aro (10 h), i arribada als Jardins Juli Garreta de Sant Feliu de Guíxols (12 h). Hi haurà obsequi per a les 250 primeres inscripcions, i com a novetat hi ha la possibilitat de servei d’autobús de retorn -places limitades- (inscripció prèvia a: https://goo.gl/tspNmE).

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’ONU. Una jornada per reivindicar el feminisme tot denunciant el sexisme i per commemorar la lluita de les dones per la seva participació juntament amb els homes en l’àmbit laboral, i per la seva independència econòmica i a la societat en general. En l’origen de la commemoració hi ha diversos fets: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l’incendi de la fàbrica Cotton o el de la Traingle Shirtwaist Company, de Nova York, el 25 de març de 1911, una indústria tèxtil on treballaven 500 persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves i on hi van morir 142 obreres que l’any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.