Els taxistes de Platja d’Aro s’enfronten per l’ús de la ràdio amb què reben els avisos dels clients

Una parada de taxis de platja d'Aro. Foto: MANEL LLADÓ.

Un col·lectiu de taxistes de Castell-Platja d’Aro que conformen l’associació Taxi Platja d’Aro, es mostren indignats perquè l’Associació de Taxistes Autònoms de Platja d’Aro –la primera que hi va haver– els han encriptat l’emissora municipal, de manera que no sentin els avisos dels clients, i ho fan al·legant «que no paguen les quotes». Des de la primera associació, majoritària, expliquen que «van estar dos anys sense pagar-les» i, per tant, no complien els estatuts de l’associació.

Els membres de l’associació Taxi Platja d’Aro, a través del seu president, Joan Robert Quílez, afirma que «l’encriptació de l’emissora és il·legal perquè els nega el dret de treballar a Platja d’Aro», i han hagut de recórrer a números particulars i a un d’una emissora de Calonge que està legalitzada pel Departament d’Indústria. Quílez va presentar una instància a l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro al juliol de 2009 en què denunciava que s’havia denegat el servei de taxi en un hotel de Platja d’Aro, havent-hi la parada plena i adjuntava una còpia segellada per l’establiment. Més tard, va presentar una altra queixa en què denunciava que s’havia encriptat l’emissora –era el segon cop que passava– i que això tenia unes despeses que pagava l’associació, de la qual es diu que n’ha estat expulsat sense rebre’n la notificació.

Joan Roberto Quílez veuria raonable que l’Ajuntament gestionés l’emissora, una solució que el consistori li va exposar com a resposta a la seva queixa.

Incomplien els estatuts

Els més veterans, l’Associació de Taxistes Autònoms de Castell-Platja d’Aro, formada per una quinzena de membres, i a través de la seva presidenta, Sílvia Egido, sostenen que «els estatuts del taxi deixen ben clar que al segon impagat es pot expulsar un membre» i com que el grup escindit no va pagar les quotes durant dos anys –són 100 euros cada sis mesos, «se’ls va fer fora». També explica que si bé la línia de telèfon està pagada per l’Ajuntament, el manteniment de l’emissora i els aparells són propietat de l’associació.

Sílvia Egido explica que si els membres expulsats que s’han constituït en una altra associació utilitzen com a alternativa una emissora situada a Calonge, aquests deixen de pujar gent a Platja d’Aro per pujar gent en altres municipis, i aquesta darrera sí que és una pràctica il·legal.

Males pràctiques

La posició de l’Ajuntament té una voluntat conciliadora entre totes dues associacions tot i que, segons el parer de Bas, el millor seria «que només n’hi hagués una». Josep Maria Bas, regidor de mobilitat, va explicar que hi ha un problema de males pràctiques, així com un d’estacional a l’hivern, perquè «hi ha massa llicències» pel volum de feina que hi ha. També troba estrany que algú truqui a la centraleta o a l’emissora i no respongui ningú. Al regidor de mobilitat li consta que s’han publicitat números particulars quan s’hauria de donar el número municipal. També hi ha hagut queixes de cotxes bruts o bé que els clients s’han hagut de carregar les maletes. A part d’això, totes dues associacions s’acusen de recàrrecs en les tarifes que ofereixen. (ElPunt)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.