Solius de Santa Cristina s’incorporarà a les xarxes d’aigua potable i sanejament

Solius de Santa Cristina s’incorporarà a les xarxes d’aigua potable i sanejament

El govern de Santa Cristina d’Aro s’ha marcat per aquest any iniciar les obres del projecte de construcció de les xarxes d’abastament d’aigua potable i sanejament fins a Solius i la urbanització de Can Reixac. El projecte dels dos serveis públics, que ja s’està tramitant com a modificació del pla general, ja compta amb una partida econòmica per executar aquest any la primera fase, amb un cost global de 250.000 euros. I caldrà una segona fase, on hi ha previst la construcció d’un dipòsit, amb una inversió que rondarà els 750.000 euros. “És l’última zona que queda per fer arribar els dos serveis”, ha recordat l’alcalde, Xavier Sala, que deixa clar que la inversió global serà assumida amb recursos públics.

La primera fase del projecte inclou des dels extrems de les xarxes existents més pròxims al nucli urbà fins passat el mas Pla, a la confluència de la carretera que va al monestir de Santa Maria de Solius amb el camí que va cap al mas Tapiolas i el mas Pijoan. En aquests moments, ja s’està tramitant el projecte després que el ple de desembre aprovés la partida dins del pla d’inversions per aquest any. Després caldrà executar la segona fase, que s’executarà al llarg del proper mandat polític, per fer arribar els dos serveis fins al monestir.

Fins ara, l’abastament de l’aigua a l’àmbit es fa mitjançant pous, mentre el de sanejament, amb foses sèptiques, que els propietaris assumeixen. L’arribada de les dues xarxes de serveis públics ho assumeix totalment l’Ajuntament, sense cap repercussió per als veïns en forma de contribucions especials o quotes urbanístiques. Els propietaris, però, si que hauran de fer front a les connexions i conduccions dins de les seves parcel·les.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.