Presenten una màquina autònoma que recull les aigües negres i sentines dels vaixells

Presenten una màquina autònoma que recull les aigües negres i sentines dels vaixells

Per evitar l’abocament al mar de les aigües sentines i les aigües negres de les embarcacions es va instal·lar fa un any al port de Palamós aquest equipament que és una màquina autònoma per buidar aquests residus del vaixell. El mar Mediterrani és una zona especial on hi està prohibit abocar-hi qualsevol residu. Els propietaris de les embarcacions, de lleure, pesca i professionals estan obligats a gestionar els residus del seu vaixell i aquesta màquina ho fa més pràctic.

La màquina s’ha presentat aquest dimarts en el marc d’unesjornades de debat sobre la gestió dels residus generats per les embarcacions. És l’empresa ATW Worldwide Inspection S.L. qui ha organitzat les jornades i ha presentat la seva màquina per incentivar-ne la seva instal·lació i ús.

L’empresa instal·la aquest pack i en fa el manteniment. El port que hi està interessat li paga un lloguer i pot fer pagar una taxa als propietaris de les barques per utilitzar-ho, unes tarifes que poden rondar els 20 euros anuals. El propietari amb el seu codi pot abocar els residus a qualsevol dels ports on hi hagi aquesta màquina i rep per correu electrònic la informació dels usos i dels litres abocats.

L’objectiu d’aquestes jornades, és conscienciar i analitzar si realment hi ha un control i una regularització en el procés de tractament i el protocol de gestió, a més de millorar l’actual situació. Entre els assistents hi havia representants de Ports de la GeneralitatDirecció de General de pesca i afers marítims, l’Agència Catalana de l’aigua, l’Agència de residus de Catalunya, el Club Nàutic de Port Banús de Màlaga, Capitania Marítima de Palamós, el Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols i Surfrider Espanya que és una organització internacional dedicada a la protecció i posada en valor dels oceans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.