INSCRIPCIONS A LA GRAN RUA DE CARROSSES I COMPARSES DEL CARNAVAL DE PLATJA D’ARO 2019 A PARTIR DEL PROPER DIMARTS 5 DE FEBRER

INSCRIPCIONS A LA GRAN RUA DE CARROSSES I COMPARSES DEL CARNAVAL DE PLATJA D’ARO 2019 A PARTIR DEL PROPER DIMARTS 5 DE FEBRER

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro prepara una de les grans cites de l’any al municipi, el Carnaval 2019, del 23 febrer al 6 de març, que té com a punt àlgid la Gran Rua de Carrosses i Comparses, dissabte 2 de març (11 h i 16 h). La setmana vinent s’obren les inscripcions per participar-hi. Dilluns 4 de febrer (abans de les 14 h) poden fer-ho en bloc les colles carnavalesques de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro mitjançant les entitats que les coordinen. L’endemà, dimarts 5 de febrer, s’obre el termini general per fer-ho per correu electrònic a carnaval@platjadaro.com, tot i que es reserven set llocs per inscripcions presencials a l’Oficina de Turisme per aquell mateix dia(8-12 h), que si no s’ocupessin es completarien amb les peticions rebudes per email que haguessin quedat en llista d’espera.

 

Enguany hi podran desfilar un màxim de 10 colles al matí (11 h) que tindran subvenció, però no optaran a premi; i 65 colles més a la tarda (16 h) que tindran subvenció i, a més a més, optaran a premi. En el moment de fer la inscripció cal adjuntar còpia de l’assegurança de responsabilitat civil i assegurança de circulació de la carrossa; també presentar certificat de l’ITV en vigor o en el cas de plataformes còpia de la seva revisió general -frens i fre de mà inclosos-. El dia de la Rua, cal portar com a mínim un extintor d’escuma (amb la revisió en vigor) a cada carrossa, vehicle o remolc; i no es podran dur més de 10 litres de combustible de reserva.S’estableixen cinc grans categories amb guardons per als cinc primers classificats de cadascuna, que globalment repartiran més de 8.000 euros en premis: Carrossa Gran (2.475 euros), Carrossa Petita (1.695 euros), Comparsa (1.450 euros), Disfressa (1.450 euros) i Colles Locals (1.040 euros); i també premi únic a la millor colla debutant en el Carnaval de Platja d’Aro (250 euros). A més a més s’obtindrà una subvenció de 250 euros per carrossa, i de 3 euros per cada persona disfressada (les comparses han de ser d’un mínim de 25 components).

 

El jurat qualificador puntuarà d’acord a criteris relacionats amb la coreografia, la disfressa, la carrossa i l’animació. La coreografia davant la tribuna on hi haurà situat el jurat és la única que es qualifica i no pot superar els dos minuts de durada. Els guanyadors es donaran a conèixer el mateix dissabte 2 de març al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro. La festa comença a mitjanit amb un ball de carnaval amb el grup Wasai el lliurament de premis serà a l’1.30 h. El 42è Carnaval de Platja d’Aro ja ha presentat el seu cartell -una creació gràfica de Nyaki Xarnach- i una programació amb una vintena d’actes de caràcter popular i familiar, que el Dijous Gras (28 de febrer) recupera el Ball de la Donaamb Cayena i Di-Versiones i acull l’emissió en directe de La Segona Hora de RAC1 amb Quim Morales. Altres activitats són: Sopar de Colles (dissabte 23 de febrer), Trobada Infantil a S’Agaró (diumenge 24 de febrer), Rua de Colles Locals a Castell d’Aro (diumenge 3 de març) i Enterrament de la Sardina (dimecres 6 de març).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.