L’assassinat de l’hoteler de Platja d’Aro Jordi Comas quedarà impune

L’assassinat de l’hoteler de Platja d’Aro Jordi Comas quedarà impune

El fiscal Víctor Pillado ha presentat, sis anys i dos mesos després del crim, un informe en què demana al jutjat de Sant Feliu de Guíxols el sobreseïment de la causa per l’assassinat de l’hoteler Jordi Comas, president de la FOEG, i l’exculpació total de 10 dels investigats en relació amb l’assalt mortal perpetrat el 18 de novembre del 2012 a Platja d’Aro.

Tot i que qualifica d’assassinat l’acció que va posar fi a la vida de Jordi Comàs (va ser asfixiat amb un coixí i una bufanda entaforada a la boca) perquè el van atacar amb traïdoria i no va tenir opció de defensar-se, el fiscal proposa que es deixi lliures de càrrecs Mohamed Yassine, àlies Chelagmi; Abdelaziz el Kalai, Abdellah el Kalai, Karim Soso, Imad Belhadi, Illyas Houllich, Abdelkarim Mouhamadouch, Yassin Challioui Sartan, José Giménez Casas i Francisco Casas Buzón. Destaca que cap testimoni, càmera de vigilància, telèfon, empremta, ni ADN els situa a l’escena del crim i tampoc considera prou sòlid per dur-los a judici l’anònim rebut per la fiscalia que assenyalava alguns dels sospitosos, ni les declaracions inculpatòries fetes a la policia que després no van ratificar al jutjat i que, per tant, no tenen valor acusatori.

El fiscal també proposa el sobreseïment de la causa per l’assalt a Comas quan entrava a casa seva el 30 d’octubre del 2012. Tres individus emmascarats li van agafar un joc de claus i un telèfon mòbil. Comas va mossegar l’atacant que li tapava la boca i li va fer sang, que li va tacar la camisa. Se’n va treure el perfil genètic, però la mostra no ha coincidit amb cap dels sospitosos ni amb cap de les mostres d’ADN incloses en la base de dades Codis.

El fiscal proposa que se segueixi un procediment abreviat contra tres dels arrestats, Valentino Gjeloshi, Ahmet Kurti i Mousa Allaoui, contra els quals veu indicis racionals per atribuir-los el robatori a la casa de l’empresari (on també va ser agredida i lligada la seva dona, Carme Hospital) i el robatori a Sant Cugat del Vallès de l’Audi que va ser trobat abandonat setmanes després a l’Hospitalet, on hi havia algunes de les joies robades a la casa de Comas i burilles amb l’ADN de Valentino Gjeloshi i Ahmet Kurti.

El principal sospitós, perdut i tots lliures

L’èxit de l’operació del cas Comas va començar a declinar quan Mohamed Yassine, presentat pels Mossos com l’autor material de l’assassinat, va ser posat en llibertat per l’Audiència de Girona, que va atendre les peticions del seu lletrat, Daniel Coll. Lliure però imputat, Yassine va desaparèixer i mai se l’ha trobat. Darrere de Yassine van anar quedant en llibertat tots els sospitosos. I ara el fiscal els exculpa tots de l’assassinat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.