Marató de donants de sang de Sant Feliu de Guíxols

Marató de donants de sang de Sant Feliu de Guíxols

• L’experiència de la donació serà l’eix de la Marató de Donació de Sang de Sant Feliu de Guíxols, que se celebrarà el 22 de desembre.

• Dissabte 22 es podrà donar sang al Guíxols Arena de Sant Feliu de Guíxols durant tot el dia de 10 a 21 hores

• Com en les caixes d’experiències per fer regals, el Banc de Sang convida a viure la sensació incomparable que representa donar sang

• Bon rotllo, alegria, desconnexió, satisfacció… aquestes són algunes de les sensacions que expressen els donants quan finalitzen la donació

• Des de principis d’aquest any, els donants reben un SMS que els informarà quan la seva sang s’hagi utilitzat, seguint la iniciativa d’altres països com Suècia

• La Marató arriba després d’un pont i just abans de les Festes de Nadal en què les donacions es redueixen un 25%

En la Marató de Donants de Sang de Sant Feliu de Guíxols, que se celebra el 22 de desembre, es continuarà amb una experiència pionera a Catalunya. On tots els donants rebran uns SMS quan la seva sang s’enviï a un hospital per tractar un pacient.

El servei té com a objectiu millorar l’experiència de la donació, de manera que el donant tingui més informació del camí de la seva sang després de la donació.

Cal tenir en compte que, un cop feta la donació, la bossa de sang arriba al laboratori central del Banc de Sang i Teixits, a Barcelona. Allà s’inicia el procés de fraccionament, que consisteix a dividir la sang en glòbuls vermells, plasma i plaquetes. Un cop fetes les analítiques corresponents, els glòbuls vermells es conserven a 4 graus de temperatura durant un màxim de 42 dies. Quan un hospital demana la sang, aquesta s’envia amb un clar destinatari, el pacient. Un camí de la sang de vena a vena que ara també coneixerà el donant, que rebrà un SMS informant-lo que la seva donació surt del Banc de Sang per a ser transfosa a un pacient. Així es tancarà l’experiència de la donació.

Aquesta edició de la Marató de Sant Feliu de Guíxols vol posar de relleu l’experiència de la donació de sang amb el missatge: “La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones”.

La Marató, que se celebra cada dos anys i és una de les més grans de les comarques de Girona, ha de permetre remuntar les reserves per abans de les Festes de Nadal, un període en què tradicionalment baixen les donacions al voltant d’un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Avui hi ha sang a Catalunya per a les necessitats dels propers 6-7 dies, quan l’òptim són 10.

La Marató també afavorirà superar la baixada de les donacions a causa de la grip. Es calcula que l’epidèmia suposa una baixada d’un 15% en el nombre de donacions. Una persona no pot donar sang fins a 15 dies després d’haver-se recuperat.

L’experiència de donar sang

Tot imitant les caixes regal d’experiències que s’han fet populars en els darrers anys, la Marató de Donants de sang de Sant Feliu de Guíxols també comptarà amb la seva pròpia experiència per regalar.

Es tracta d’un desplegable equivalent a una caixa d’experiència. Així, els donants podran regalar l’experiència a altres persones i animar-les a donar. Hi ha diverses experiències vinculades a la donació:

ESCAPADA a donar sang. Una ràpida, agradable i altruista donació de sang per salvar 3 vides
DESCONNECTA 20 minuts. I connecta 3 persones a la vida!
100% BON ROTLLO. Vine a donar sang, i torna a casa amb un somriure
100% SOLIDARITAT. Viu una de experiència 100% altruista
DONACIÓ PER A 3. Salva 3 vides amb un sol gest
BATEIG DE DONACIÓ. Salva vides per primera vegada
DONACIÓ EN GRUP. La màgica experiència de salvar vides junts

El Banc de Sang vol recollir d’aquesta manera les sensacions que expressa la ciutadania durant i després de la donació: satisfacció, alegria, bon rotllo, gratitud, reconeixement i un llarg etcètera.

La Marató a les xarxes: comparteix l’experiència

El Banc de Sang té un compte a Instagram per que tothom que vulgui pot enviar fotos de la marató amb el hashtag #MSangSFGuixols
Al facebook @donarsang
Al Twitter @donarsang

Tornem a implicar a tots els ciutadans de Sant Feliu de Guíxols

La Marató de Donants de Sang està organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), l’Associació de donants de sang de Girona, la Creu Roja i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

La Marató de Donació de Sang també és possible gràcies a la col•laboració de les entitats, comerços i empreses de Sant Feliu de Guíxols.

La Marató pretén convertir el gest solidari de donar sang en una jornada festiva i participativa i així ho mostra l’extens programa d’aquesta celebració. Tothom s’han implicat en la Marató i aportaran voluntaris que ajudaran a difondre aquesta iniciativa pionera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.