Castell-Platja d’Aro renova el seu distintiu de Viles Florides en reconeixement a la qualitat de vida de la població i la seva aposta per la millora de l’espai urbà

Castell-Platja d’Aro renova el seu distintiu de Viles Florides en reconeixement a la qualitat de vida de la població i la seva aposta per la millora de l’espai urbà

La població ha aconseguit 3 flors d’honor d’un màxim de 5 flors que preveu el rànquing

Castell-Platja d’Aro i S’Agaró ha revalidat, un any més, el guardó de Vila Florida que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya. També ha renovat les 3 Flors d’Honor, d’un màxim de 5, que concedeix l’entitat. Des de l’any 2016, el municipi es manté en la mateixa puntuació. Cap municipi ha assolit la màxima distinció.

“Castell-Platja d’Aro, com a municipi turístic, afronta les tasques d’enjardinament com un element de millora de la qualitat de vida dels seus residents, així com un atractiu i reclam turístic. El municipi ha buscat des de sempre, oferir al visitant un entorn en consonància amb el paisatge natural que els envolta. Ho constata la qualitat mediambiental del Parc Central dels Estanys, el camí de ronda i la senyalització d’espècies en l’itinerari de les fonts”, segons expliquen els organitzadors del certamen.

A part de les dotze poblacions distingides amb quatre Flors d’Honor, hi ha 50 municipis amb tres Flors d’Honor, 52 municipis amb dues Flors d’Honor i 6 municipis amb una Flor d’Honor.

En aquesta edició s’ha registrat un increment de poblacions certificades i, actualment, hi ha 130 localitats catalanes que s’han certificat com a Vila Florida.

El jurat l’integren professionals dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i altres àmbits relacionats amb el programa. Avaluen aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat i el desenvolupament d’una estratègia de promoció turística vinculada als espais verds, entre altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.