Cedeixen a Ensenyament els terrenys per construir l’escola Fanals d’Aro

Cedeixen a Ensenyament els terrenys per construir l’escola Fanals d’Aro

El ple municipal de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro celebrat aquest mes ha aprovat cedir al Departament d’Ensenyament una parcel·la de 10.036 metres quadrats al carrer Ginesta per construir-hi la nova escola Fanals d’Aro. Actualment, aquest centre imparteix les seves classes en mòduls prefabricats i es troba al costat del col·legi els Estanys, al carrer Josep Maria Vila.

El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé, ha explicat que estan pendents que la Generalitat confirmi la seva proposta de finançar a mitges la construcció de la nova escola, una solució que ja van utilitzar per aixecar la nova escola Vall d’Aro de Castell d’Aro.

De fet, l’any 2013, la proposta de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro de fer front a la meitat del cost de la construcció de la nova escola Vall d’Aro va ser una iniciativa pionera a la qual altres poblacions s’hi han adherit posteriorment.

La competència de construcció dels centres escolars és del Departament d’Ensenyament, però aleshores l’Ajuntament platjarenc va posar sobre la taula aquest cofinançament per accelerar la construcció del nou col·legi públic de Castell d’Aro, que es troba en funcionament des del curs 2015/2016. Aleshores, Josep Maria Solé va defensar que l’Ajuntament participés en la meitat del cost de l’obra perquè la Generalitat no estava en condicions de tirar endavant la nova escola en el termini que es necessitava.

En el cas de la futura escola Fanals d’Aro, el regidor d’Urbanisme ha concretat que la Generalitat la té com a prioritat, «cosa que no vol dir que tingui els recursos per executar-la». Quant a la possibilitat d’aixecar-la pagant-la a mitges, Solé ha manifestat que hi ha disposició verbal d’Ensenyament a tancar l’acord. Com en el cas de l’escola Vall d’Aro, Solé ha defensat la necessitat que l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro s’impliqui en el finançament de la nova Fanals d’Aro: «A l’Ajuntament també creiem que la nova escola és prioritària i passa per davant d’altres inversions».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.