S’activa la solució, a Platja d’Aro, a les autocaravanes escampades pels Estanys

S’activa la solució, a Platja d’Aro, a les autocaravanes escampades pels Estanys

Els prolegòmens de la urbanització dels terrenys del sector del pla de millora urbana (PMU) Avinguda Castell d’Aro s’han iniciat en els darrers dies amb el desbrossament i delimitació amb estaques de l’àmbit, a les portes del nucli de Platja d’Aro. L’operació preveu la implantació d’un supermercat, en la cruïlla entre la carretera cap a Platja d’Aro des del nucli antic amb el vial de connexió amb l’autovia C-31, però la clau per a l’interès públic rau en els més de 8.000 metres quadrats destinats a equipaments, que el govern municipal vol destinar a un gran aparcament per a autocaravanes, amb una capacitat estimada per a 98 vehicles turístics.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Maria Solé, explica que els tràmits per a la reparcel·lació, que van quedar aturats a causa de la necessitat de tornar a aprovar el planejament municipal l’any passat arran d’una sentència del TSJC, estan molt avançats i que aviat esperen cursar la llicència. De les 2,46 hectàrees afectades, si es descompta un10% per a vialitat, l’altre 55% serà per al municipi, entre equipament (35%), espais lliures (10%) i el 10% de l’aprofitament mitjà. Solé sosté que la intenció del consistori és “convocar un concurs a la primavera perquè un privat assumeixi l’explotació del servei”, amb una concessió perquè l’estada dels vehicles sigui de pagament i amb més serveis. L’objectiu és que estigui a punt l’estiu del 2019.

Fi de la permissivitat

Les autocaravanes, des de l’abril del 2011, han disposat d’un aparcament municipal al carrer de Roma, que el grup de CiU en l’anterior mandat –i també en l’actual amb el PSC– han deixat sense efecte als mesos de primavera i estiu per no perjudicar els càmpings, tot i que aleshores els vehicles s’han estacionat sense problemes a l’avinguda París –també a l’estiu– i aquest darrer any també en alguns solars privats del sector dels Estanys i, fins i tot, a tocar de la platja de sa Conca.

Solé defensa que el nou emplaçament estarà ben comunicat i amb més serveis que fins ara, fet que hauria de facilitar el cobrament de l’estada i, en haver-hi alternativa reglada, l’opció d’eradicar els vehicles que acampin en altres punts del municipi. Molts veïns es queixen de la “invasió” d’autocaravanes en algunes zones, a banda del fet que tinguin accés a aigua i altres serveis de franc, en ocasions durant llargues estades.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.