Alumnes de secundària pinten les sabates vermelles contra la Violència Masclista de Santa Cristina d’Aro

Alumnes de secundària pinten les sabates vermelles contra la Violència Masclista de Santa Cristina d’Aro

Alumnes de l’IES Ridaura de Castell d’Aro, que treballen específicament Igualtat, han pintat aquest matí, de color vermell, les 59 parelles de sabates que serviran per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista que es farà a Santa Cristina d’Aro, organitzat per l’àrea Punt d’Igualtat. Les sabates pintades, en record de les 51 dones i 8 infants morts a Espanya durant el 2017, s’exposaran a l’institut de secundària fins al 22 de novembre, formant una silueta d’una dona morta a terra amb el lema “Posa’t a les seves sabates”. I el dia següent, 23 de novembre, en la performance titulada “No hi som totes, que es farà a les 19 hores a la plaça del Mercat de Santa Cristina, les sabates acabaran dins una gàbia, formant una escultura reivindicativa que restarà exposada durant setmanes.

“Tornem a denunciar la violència masclista que patim majoritàriament les dones i a reivindicar que cal la implicació de tota la societat, homes i dones, institucions, escoles, governs, empreses, sindicats… per tal d’eradicar aquesta xacra”, es recorda des del Punt d’Igualtat. La performance està dirigida per Geòrgia Bonell amb la implicació de més de 50 persones del municipis de diferents edats i entitats. És un acte gratuït i obert a tots els públics. “És el nostre petit granet de sorra al voltant d’aquest tema i enguany ho hem volgut fer implicant activament a un gran nombre de ciutadans i ciutadanes del poble i rodalies facilitant així la reflexió i sensibilització de tothom”, s’informa des del Punt d’Igualtat. Abans, la regidora d’Igualtat, Lourdes Fuentes, llegirà el manifest institucional.

A més, a les 17 hores, a la sala d’exposicions de la Caixa, hi haurà un taller de mesures d’autoprotecció per a dones, a càrrec de dos agents especialitzats dels Mossos d’Esquadra,. Per participar en el taller cal fer la inscripció abans del 21 de novembre al Punt d’Igualtat igualtat@santacristina.cat o trucant al 972 83 73 91. I paral·lelament, del 19 al 23 de novembre, es reactiva la campanya “A Santa Cristina d’Aro NOMÉS SI ÉS SI! repartint braçalets amb aquest lema i facilitant informació relativa a les agressions sexuals, les possibles mesures per a prevenir-les o bé, la detecció de les mateixes i els diferents canals de denúncia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.