Protesta a Sant Feliu de Guíxols per la preservació de Rius i Calvet

Protesta a Sant Feliu de Guíxols per la preservació de Rius i Calvet

Un centenar de persones es van manifestar ahir a Sant Feliu de Guíxols per protestar contra el projecte de remodelació del passeig marítim de Rius i Calvet. Durant la concentració el músic i cantant Rafael Subirachs, veí de Sant Feliu, va llegir un manifest signat per la plataforma Alerta Sant Feliu.

En el manifest es denuncia la modificació “irreversible” del Racó de Garbí, “una de les parts més característiques de Sant Feliu de Guíxols”. Entre aquestes modificacions se cita la tala d’arbres catalogats, el cobriment amb formigó d’una font també catalogada, la destrucció d’un estany amb nenúfars i peixos i l’enderroc de tres balcons dels anys quaranta del segle passat, obra de Joan Bordàs, que fou arquitecte municipal.

Alerta Sant Feliu considera que les grades que es volen fer al moll distorsionen el paisatge i la imatge i canvien la façana marítima guixolenca: “S’està omplint part de la platja amb un amfiteatre de formigó ridícul, i el que ens temem és que això s’acabarà estenent a la resta de la badia.”

Entenen que s’actuï per fer “més transitable” el moll de pedra, però en qüestionen el cost que té per al patrimoni local: “Amb l’excusa d’arreglar uns espais degradats, es tiren endavant unes obres que malmeten la personalitat i la noblesa dels espais per modernitzar-los segons uns criteris molt discutibles i poc o gens respectuosos amb les característiques que distingeixen Sant Feliu d’altres poblacions.” Veuen també bé que s’arregli l’espigó, però critiquen que es faci “recobrint la pedra natural amb formigó”: “No hi ha material constructiu més gris i despersonalitzat”, consideren. En aquest aspecte, reclament a l’Ajuntament que reconsideri aquesta obra i que s’opti finalment per una solució “menys agressiva i menys desnaturalitzadora”. A la concentració, entre altres persones, van assistir-hi la portaveu del PDeCAT al ple, Dolors Ligero, i alguns antics edils del consistori, com ara Josep Amat, Josep Maria Vicens o Júlia Vendrell. Precisament aquesta setmana passada ja s’han començat a instal·lar les grades i l’obra avança ràpidament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.