El procés per ocupar tres places de policia a Sant Feliu té un supervivent

El procés per ocupar tres places de policia a Sant Feliu té un supervivent

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols reactiva demà a les nou del matí el procés selectiu per ocupar tres places d’agent de la Policia Local, si bé només n’hi haurà una en joc perquè tan sols hi ha un aspirant supervivent. Aquesta convocatòria laboral estava aturada des del 30 de maig d’enguany, quan el tribunal qualificador va dictar una acta que determinava que cap dels 38 aspirants que havien començat el procés de selecció havia superat la quarta prova.

No obstant això, un d’aquests candidats va presentar un recurs d’alçada perquè se li revisés el quart exercici –una prova teòrica amb qüestions referents a la Constitució espanyola, l’Estat d’Autonomia, competències de la Generalitat en matèria de seguretat i temes de la policia local, entre d’altres–, sol·licitud que ha estat estimada, per la qual cosa assoleix els 5 punts necessaris per superar-lo.

Demà al matí, aquest aspirant s’enfrontarà en solitud al cinquè exercici, que consisteix en respondre per escrit un o més supòsits pràctics relacionats amb el temari i amb altres temes vinculats a les tasques policials. Si arriba, almenys, a un 5, llavors encara li quedarà l’examen psicotècnic i el reconeixement mèdic. Si els supera, es convertirà en funcionari en pràctiques. Un cop acabi el procés selectiu d’aquest únic aspirant, l’Ajuntament en convocarà un de nou per a dues places –si el candidat supervivent supera les proves que li queden– o per a tres d’agent de la policia local, han informat des del cos de seguretat.

El recurs d’alçada que va presentar aquest aspirant responia al fet que hi havia una pregunta dubtosa en el quart exercici que podia tenir diversitat de respostes correctes.

El secretari de l’Ajuntament va resoldre que el candidat tenia raó i que s’havia de retirar la pregunta 31. Amb aquest canvi, l’aspirant assolia el 5 que el qualificava com a apte. Havia aconseguit també un 5 en el tercer exercici.

L’inspector en cap de la policia i president del tribunal del procés selectiu, Josep Miñarro, també en va informar favorablement, de manera que aquest home es convertia en l’únic aspirant que aconseguia el cinc i superava el quart exercici. Arran d’aquesta decisió, el tribunal va revisar si aquest nou criteri podia afectar altres aspirants, però no se’n va localitzar cap, han comentat fonts del tribunal qualificador.

Amb l’acceptació del citat recurs d’alçada, un dels 38 aspirants que van presentar-se a la tercera prova ha superat també el quart exercici. Inicialment, quan es va celebrar la quarta prova, el tribunal va determinar que ningú ho havia aconseguit.

El tercer exercici, que consistia en un exercici de cultura general d’actualitat social, cultural i política, ja va eliminar 25 dels 38 candidats que hi van concórrer, és a dir, només 13 van superar el 5. La nota més alta va ser un 7. El quart exercici, de caràcter teòric, ja no el va superar ningú –fins que el 23 de setembre passat es va acceptar el citat recurs d’alçada.

Una «escabetxada» d’aspirants

Arran d’aquests resultats negatius, la regidora de Recursos Humans d’aleshores, Sílvia Romero –que ara renuncia a l’acta de regidora per ser candidata d’ERC a les municipals–, va manifestar el 18 de juny que és normal que hi hagi convocatòries de personal que queden desertes. No obstant això, membres del tribunal qualificador van justificar l’«escabetxada» de candidats amb el fet que en la tercera i la quarta prova, tipus test ambdues, cada resposta errònia restava un punt. Una penalització que va sorprendre aquests membres del tribunal, que van considerar-la excessiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.