Carta oberta d’”Alerta Sant Feliu” a l’alcalde després d’unes declaracions de Motas a TV

Carta oberta d’”Alerta Sant Feliu” a l’alcalde després d’unes declaracions de Motas a TV
Després que l’alcalde de la ciutat efectués la setmana passada unes declaracions a TV Costa Brava en què assegurava que la plataforma AlertaSantFeliu atén a “interessos particulars”, l’associació ciutadana ha emès una carta en què demana a Motas que assenyali quins “interessos particulars” mouen aquesta plataforma segons la seva acusació durant l’entrevista (a partir del minut 11 aproximadament), en la qual també titllava als seus membres de ser “nostàlgics de post-guerra” per haver criticat la destrucció i la desídia en la cura d’elements emblemàtics de l’arquitecte Joan Bordàs, com ara els arcs i els balcons destruïts en la reforma del passeig Rius i Calvet, o el trasllat de l’escultura de Joan Rebull “Costa Brava” i la demolició de l’estany que la contenia, fets que AlertaSant Feliu creu que són “conseqüències d’un projecte de ciutat que es vol cultural quan, de fet, tendeix al turisme massiu a baix preu.”
La crítica de la plataforma en la missiva enviada també arriba al capítol econòmic, i es centra en les despeses fetes amb finalitats purament electoralistes, citant com a exemple que en l’obra de Rius i Calvet han deixat de banda la part que corresponia a Costes de la Generalitat per poder per fer-ne via i causar un “efecte aparador”. Segons Alerta, aquesta afirmació és molt clara en el cas de l’Asil Surís. “Una reforma que prometia més places per a persones grans com a gran bandera del programa de Tots per Sant Feliu, el partit de l’alcalde” i que a l’hora de
la veritat “els veïns de la plaça Alabric han suportat unes obres, empantanegades a mitges, en ple estiu per ampliar els jardins de l’asil fins la plaça”. Una manca de places que ara l’Ajuntament excusa en la Generalitat que és “qui se n’ha d’ocupar”, un fet que Alerta tracta de “promesa del programa electoral falsa”.
La plataforma es fa ressò de les protestes veïnals estiuenques per la brutícia als carrers i el mal funcionament de la recollida d’escombraries per les xarxes socials i en boca de la ciutadania. Asseguren que “els 4 milions anuals que es paguen per aquest servei, la partida més gran del pressupost, no serveixen al seu fi” i “la recollida selectiva està estancada des de fa anys”. També alerten que els preus del cànon “es doblaran l’any 2020” i que  l’Ajuntament ha prorrogat dos anys el contracte amb Cespa/Ferrovial un cop s’acabi el vigent a final de mes “perquè s’està rumiant durant 24 mesos quins canvis vol introduir al plec de condicions de la nova contractació”.
“No som nostàlgics- acaba AlertaSantFeliu- som partidaris de renovar i no pas de destruir, no defensem cap interès privat. Només som un grup de persones preocupades per la seva ciutat, pel seu patrimoni i la seva autoestima”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.